Δευτέρα, Νοεμβρίου 16, 2009

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕ ΤΑ ΜΑΪΜΟΥ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Θησαυρίζουν συμμορίες του διαδικτύου, πουλώντας ψεύτικα φάρμακα κατά του ιού της νέας γρίπης Α Η1Ν1, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση Βρετανικής εταιρείας διαδικτυακής ασφάλειας.
Η εταιρεία αυτή, η Sophos, δήλωσε ότι έχει αναχαιτίσει εκατοντάδες εκατομμύρια ανεπιθύμητα μηνύματα “spam” που αφορούν διαφημίσεις φαρμακευτικών εταιρειών σε ιστοσελίδες που προσπαθούσαν να πουλήσουν ψεύτικα αντιϊικά φάρμακα Tamiflu.
Σύμφωνα με την εταιρεία, πολλές από τις συμμορίες αυτές έχουν έδρα τους την Ρωσία, ενώ οι χώρες που αγοράζουν τα περισσότερα ψεύτικα Tamiflu είναι οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Βρετανία, ο Καναδάς και η Γαλλία.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Γκράχαμ Κλούλεϊ, μπορεί κανείς να παρατηρήσει στη Βρετανία την “ ανησυχητική μόδα” να αγοράζει κανείς στίβες Tamiflu καθώς αναφέρονται όλο και περισσότερα κρούσματα της γρίπης. Επίσης πρόσθεσε πως “Οι συμμορίες που βρίσκονται πίσω από αυτά τα ψεύτικα διαδικτυακά φαρμακεία θέτουν την ζωή των πελατών τους σε κίνδυνο, αλλά και την ασφάλεια των προσωπικών τους στοιχείων και των πιστωτικών τους καρτών”.
Όσον αφορά στα κέρδη των συμμοριών αυτών, η έρευνα της Sophos έδειξε ότι ένα από τα δίκτυα, με την ονομασία Glavmed, που λειτουργεί από την Ρωσία μπορεί να κερδίζει κατά μέσο όρο 16.000 δολάρια την ημέρα. "Στην περίπτωση όμως που κάποιος συμμετέχει σε περισσότερες από μία συμμορίες μπορεί να κερδίζει περισσότερα από 100.000 δολάρια την ημέρα", κατέληξε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΦΡΑΓΚΑ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ...ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ...
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ....
ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ...

ΠΡΕΖΑ TV
16-11-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: