Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2009

ΝΕΕΣ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ,ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ...ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΦΡΙΛΙΚΙΑ ΤΟΥΣ,ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ...

Ευθύνες στις διοικήσεις των αθλητικών σωματείων για τα περιστατικά βίας στα γήπεδα επέρριψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Nova Sport FM». Προανήγγειλε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού για την καταπολέμηση του φαινομένου, σημείωσε ότι η Αστυνομία θα συνεχίσει να είναι παρούσα στα γήπεδα και υπογράμμισε ότι δεν χρειάζεται νέα νομοθεσία, αλλά εφαρμογή της υπάρχουσας.

"Στα ματς της UEFA υπάρχει καλύτερη συμπεριφορά από τους φιλάθλους, αλλά στο ελληνικό πρωτάθλημα φαίνεται ότι υπάρχει σοβαρό θέμα. Αυτό προκύπτει από τους συνδέσμους των ομάδων, που έχουν τη στήριξη των διοικήσεων", επεσημανε ο υπουργός. Δήλωσε ότι το έργο της καταστολής αποτελεί αρμοδιότητα της αστυνομίας και των σωμάτων ασφαλείας και της πολιτικής απέναντι στον "χουλιγκανισμό" του υπουργείου Πολιτισμού. Εκδήλωσε πρόθεση να συναντηθεί με τον υπουργό Πολιτισμού, Παύλο Γερουλάνο, ώστε να συντονίσουν από κοινού τη δράση τους.

Ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης εκτίμησε ότι το πρόβλημα της παραβατικής συμπεριφοράς στα γήπεδα δεν χρήζει ειδικής νομοθετικής μεταχείρισης, υπογραμμίζοντας ότι δεν χρειάζεται καινούργιος νόμος, αλλά η αυστηρή εφαρμογή των ισχύουσών διατάξεων και η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. "Σημασία έχει ότι δεν εφαρμόζονται οι νόμοι και η Αστυνομία πρέπει να είναι πολύ αυστηρή. Η Δικαιοσύνη πρέπει κι εκείνη από την πλευρά της να είναι αυστηρή στην εφαρμογή των νόμων. Δεν καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι πάνε να διασκεδάσουν και γίνεται πύρινη κόλαση, ενώ κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές", τόνισε.

"Αν η Αστυνομία δεν συλλαμβάνει, η Δικαιοσύνη δεν δικάζει, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα. Δεν πρόκειται να υπάρξει διαπραγμάτευση με όσους θεωρούν ότι μπορούν να αντικαταστήσουν τη Δημοκρατία και την Ασφάλεια. Δεν διαπραγματεύομαι με κανέναν την εφαρμογή των νόμων", πρόσθεσε. Ο υπουργός Προστασάις του Πολίτη ουσιαστικά απέκλεισε το ενδεχόμενο "απόσυρσης" της αστυνομίας από τους αθλητικούς χώρους, δηλώνοντας ότι "στα μεγάλα γήπεδα είναι απαραίτητη η παρουσία των αστυνομικών, ενώ πληρώνονται για την παρουσία τους σε αυτά".

Όσον αφορά στη συμπεριφορά και νοοτροπία των σωμάτων ασφαλείας, υπογράμμισε ότι "η αστυνομία είναι καθ΄εικόνα και καθ΄ομοίωση της κοινωνίας μας, αλλά αυτό πρέπει να το αλλάξουμε".

ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ Ο Μ.ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΠΌΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ,ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ...
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΑ ΜΠΑΧΑΛΑ;;;
ΓΙΑΤΙ ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
27-11-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: