Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2009

ΑΘΛΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΦΟΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ,ΚΑΘΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΕΜΠΑΙΖΕΙ...

«Με τον τρόπο που επέλεξε το υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει στις συμβάσεις των καθαριστριών των δημόσιων σχολείων κόβει το δρόμο για τη μονιμοποίησή τους και ανοίγει το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση του καθαρισμού των δημόσιων σχολείων». Αυτό τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η δημοτική αρχή Νίκαιας σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει για το ποιος είναι αρμόδιος για την πληρωμή των καθαριστριών των δημόσιων σχολείων. Θέση που συμπίπτει με τη θέση του Σωματείου Καθαριστριών των δημόσιων σχολείων.

Παράλληλα, επισημαίνει πως όλοι οι εμπλεκόμενοι στην εκπαιδευτική διαδικασία, εκπαιδευτικοί, καθαρίστριες, φύλακες, διοικητικό προσωπικό, πρέπει να είναι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας με μόνιμη και σταθερή εργασία και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και καλεί το υπουργείο Παιδείας, εν μέσω και της «νέας γρίπης», να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα της πληρωμής των καθαριστριών και να ενισχύσει με επιπλέον προσωπικό την υγιεινή και καθαριότητα των σχολείων.

Το πρόβλημα, αναφέρεται στην ανακοίνωση, παρουσιάστηκε τον περασμένο Φλεβάρη όταν ορίστηκε με κοινή Υπουργική Απόφαση ότι, εκτός από το υπουργείο Παιδείας, μπορεί και άλλος φορέας να συνάπτει συμβάσεις έργου με καθαριστές - καθαρίστριες ή συνεργεία καθαρισμού. Με μεταγενέστερη Υπουργική Απόφαση, ορίστηκε ως εποπτευόμενος φορέας ο ΟΣΚ. Η συμμετοχή των σχολικών επιτροπών περιορίζεται μόνο στη μεσολάβηση για την καταβολή των αμοιβών των συμβάσεων από τον ΟΣΚ (που είναι κατά το νόμο «εργοδότης») στις καθαρίστριες - καθαριστές που με τη σειρά τους είναι κατά το νόμο «εργολάβοι». Ο ΟΣΚ, κατά παράβαση του νόμου, επιβάλλει οι συμβάσεις να υπογραφούν από τους προέδρους των σχολικών επιτροπών.

Οσες συμβάσεις έγιναν με αυτόν τον τρόπο, αναφέρει ο Δήμος Νίκαιας, είναι παράνομες και άκυρες με γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της ΚΕΔΚΕ και προέτρεψε τους προέδρους των σχολικών επιτροπών να μην υπογράψουν τις συμβάσεις για να τους διαφυλάξει από ενδεχόμενες νομικές εμπλοκές.

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ...

ΠΡΕΖΑ TV
5-11-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: