Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2009

ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΓΔΜ...

Αισιόδοξος για την επίλυση του Κυπριακού εμφανίστηκε ο υφυπουργός εξωτερικών της Βρετανίας και αρμόδιος για θέματα Ευρώπης, Κρις Μπράϊαντ, μετά τις συνομιλίες του στην Κύπρο .
Στη δημοσιογραφική διάσκεψη που έδωσε στο τέλος της επίσκεψής του στην Κύπρο ο Μπράϊαντ δήλωσε: «τώρα υπάρχει η ευκαιρία και η πιθανότητα εξεύρεσης λύσης». Πρόσθεσε όμως ότι αυτή η ευκαιρία δεν πρόκειται να επαναληφθεί και γι' αυτό κάλεσε τις δύο πλευρές να την εκμεταλλευτούν όσο ακόμα είναι καιρός.

Σχετικά με το ζήτημα των εγγυήσεων της Βρετανίας ο υφυπουργός απάντησε ότι οποιαδήποτε λύση επιτευχθεί πρέπει να είναι προς το συμφέρον όχι μόνο της Κύπρου, της Ελλάδας και της Τουρκίας αλλά και της Βρετανίας. Τόνισε όμως, ότι σε περίπτωση που το Δεκέμβριο φραγεί ο δρόμος στην Τουρκία αυτό θα σημαίνει και τον αποκλεισμό της από την ΕΕ, κάτι το οποίο η Αγγλία δεν επιθυμεί.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι η Βρετανία είναι έτοιμη να ανοίξει το διάλογο των εγγυήσεων πάνω σε νέες βάσεις, και ανέφερε ότι από το διάλογό του με το Βρετανό υφυπουργό εξωτερικών συμπέρανε ότι η Αγγλία δεν έχει σκοπό να εμπλακεί στο Κυπριακό, εκτός φυσικά και αν της ζητηθεί.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;;;
ΧΑΣΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ;;;
ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΣΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΕΤΣΙ ΞΑΦΝΙΚΑ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
24-11-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: