Κυριακή, Νοεμβρίου 08, 2009

ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΥΡΩΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ...

Στα πρόθυρα κατάρρευσης μέσω «ευρωκαταδίκης» της χώρας βρίσκεται το σαθρό νομοθετικό οικοδόμημα περί ευθύνης υπουργών, που σε συνδυασμό με τα τεχνάσματα της απελθούσας κυβέρνησης, εξασφάλισε το ακαταδίωκτο υπουργών της με «ενταφιασμό» δικογραφιών κατά παραβίαση κάθε έννοιας κράτους δικαίου.
Με αφορμή αλλεπάλληλες «αμαρτίες» της προηγούμενης κυβέρνησης, την προκλητική εφαρμογή της (γαλάζιας) «επανίδρυσης του κράτους», την απαράδεκτη άρνηση υπουργών να εκτελέσουν αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, δικαίωσης στελεχών της κρατικής μηχανής, σε συνδυασμό με το «θάψιμο» των ποινικών ευθυνών υπουργών, η Ελληνική Δημοκρατία απειλείται άμεσα να καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ο ανώτατος ευρωπαϊκός δικαστικός σχηματισμός ζήτησε πριν από λίγες ημέρες εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση με αφορμή «έργα και ημέρες» της ΝΔ, προκειμένου να διαπιστώσει εάν το ισχύον νομοθετικό σύστημά μας είναι τέτοιο που επιτρέπει στους υπουργούς να μη συμμορφώνονται σε δικαστικές αποφάσεις ενώ παράλληλα προβλέπει ένα ιδιότυπο καθεστώς ασυλίας των κυβερνητικών στελεχών επιτρέποντάς τους να μη λογοδοτούν για τις ποινικές τους ευθύνες σε αντίθεση με ό,τι ισχύει για τους... κοινούς θνητούς.

Η υπόθεση πέρασε ήδη το προκαταρκτικό στάδιο όπου γίνεται το «φιλτράρισμα» για το ξεκαθάρισμα των πιο σοβαρών δικογραφιών και η «ευρωκαταδίκη» της χώρας, που θα δρομολογήσει αναγκαστικά την αλλαγή του Συντάγματος και της νομοθεσίας για την ευθύνη υπουργών, μοιάζει αναπόφευκτη.
Προς την κατεύθυνση αυτή συνηγορούν τα ομολογημένα, από όλες τις πλευρές, κενά και «παράθυρα» στη νομοθεσία που εξασφαλίζει το ακαταδίωκτο και την ποινική ασυλία των υπουργών, αλλά και η νομολογία του Ευρωδικαστηρίου που καταδίκασε τη χώρα μας πρόσφατα για την αντίστοιχη ιδιότυπη ασυλία που εξασφάλιζε η σχετική νομοθεσία για τους βουλευτές. Τη δρομολόγηση της υποχρεωτικής αναθεώρησης του Συντάγματος για την ευθύνη των υπουργών επιβεβαιώνει η παρόμοια διαδικασία που κινήθηκε και μετά την ευρωκαταδίκη για το επαγγελματικό ασυμβίβαστο των βουλευτών.

Είναι άλλωστε, δυστυχώς, διεθνώς γνωστό πως στη διάρκεια της προηγούμενης κυβέρνησης δεν άνοιξε ούτε μία δικογραφία κατά υπουργού, είτε γιατί «μπλοκαρίστηκαν» από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου (Βατοπέδι, ομόλογα) είτε γιατί εξασφαλίστηκαν κατάλληλες αποχωρήσεις ή πλειοψηφίες στη Βουλή (Βατοπέδι, άγονες γραμμές) είτε γιατί ο τ. πρωθυπουργός διέλυσε πρόωρα τη Βουλή εξασφαλίζοντας την παραγραφή είτε γιατί κάποιες δικογραφίες «χάθηκαν» στους διαδρόμους της Βουλής και δεν προχώρησαν οι αυτονόητες διαδικασίες για την ποινική ευθύνη υπουργών.

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) στο Στρασβούργο έχει προσφύγει η πρώην γενική διευθύντρια στον τομέα της Κοινωνικής Ασφάλισης Αρτ. Δεδούλη - Αναγνώστου, που το 2006 δικαιώθηκε με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την παράνομη απομάκρυνσή της από την προηγούμενη κυβέρνηση στο πλαίσιο των ανακατατάξεων που πρόσφεραν «η επανίδρυση του κράτους» που οραματίστηκε ο Π. Παυλόπουλος και η «αμαρτωλή» προφορική συνέντευξη.

Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις προς τους αρμόδιους υπουργούς, τα εξώδικα και τις επιστολές προς τον τ. πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή, τον πρόεδρο της Βουλή, κλπ., η δικαστική απόφαση παρέμεινε ανεκτέλεστη, «γράμμα κενό». Ετσι υπέβαλε μήνυση κατά του τότε υπουργού Σ. Τσιτουρίδη (ακολούθησαν και άλλες μηνύσεις και αγωγές για παράβαση καθήκοντος λόγω της παράνομης άρνησης να εκτελέσει δικαστική απόφαση). Η Εισαγγελία ΑΠ διαβίβασε τον Απρίλιο 2007 τη δικογραφία στη Βουλή, χωρίς να κινηθεί καμία διαδικασία για την αναζήτηση των ποινικών ευθυνών του υπουργού παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις.

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΤΟ ΨΑΧΝΟΥΜΕ;;;
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΝΟΜΟΣ...ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΑ,ΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΡΕΜΟΥΛΕΣ...
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ,ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ...

Υ.Γ...ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΕ ΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΩΝ:ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ,ΟΤΣΑΛΑΝ,ΙΜΙΑ,
SIEMENS,ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ,
ΟΜΟΛΟΓΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ;;;


ΠΟΤΕ.ΚΑΝΕΙΣ.

ΠΡΕΖΑ TV
8-11-2009


ethnos

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αυτοι οι πορνονομοι ειναι η απολυτη αηδια του μπουρδελοθ μας.

ουτε σε χουντες της αφρικης δεν παιζοθν τετοιοι νομοι.

και οι δικαστες στο κολπο, δεν τους ακυρωνουν τους νομους τα κοπροσκυλα.

Ανώνυμος είπε...

Μή χολοσκάς ΠΡΕΖΑ και τίποτα δε γίνεται.

Οσες καταδίκες και να φαει η Ελλάδα, τίποτα δεν αλλάζει,

Διότι,

Η ΕΛΛΑΣ,

μια περήφανη μικρή χώρα των Βαλκανίων δεν είναι μοναχά η χώρα,

ΠΕΡΑΣΜΑ

ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ

ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ

ΓΙΑΦΚΑ


Απο αρχαιοτάτων χρόνων, οχι τώρα.

Οταν το χριστιανικό Βυζαντινό κράτος αποτελειωσε τον ντόπιο πληθισμό, κατέβηκαν οι Σλάβοι να κατοικήσουν την περιοχή.
Στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, ακόμα και οι Τούρκοι αναγκάστηκαν να φέρουν Αρβανίτες να φυλάγουν την ύπαιθρο.

Οι θάλασσες αδιάβατες απο τους ληστοπειρατές, τα περάσματα πιασμένα απο συμμορίες ληστών, οι πόλεις κατηλημένες απο Τούρκους, Αρβανίτες και ρασοφόρους.

Τί να κανει κι ο κόσμος,

έμαθε να κλεβει και να κρύβει απο τους αρχόντους για να ζήσει.

Λαθρεμπόριο, δουλεμπόριο, απάτη, κλεψιά και λεβεντιά.

Εδώ πάνω χτίστηκε το νεο-Ελληνικό κράτος.

Αυτοί που σήμερα μας κυβερνάν είναι απόγονοι χτεσινών κατσικοκλεφτών.

Γιουσουφάκια του Αλή, και κατόπιν στρατηγοί.
Μαυραγορίτες δοσίλογοι στη κατοχή, συνεργάτες της χούντας.

Υπουργοί και βουλευτές σήμερα με τεράστιες περιουσίες που κανένας δεν ρωτά πως τις απόχτησαν,

περιουσίες που δεν συμβαδίζουν ουτε το ΑΕΠ, ουτε με τα δηλωθέντα εισοδήματα.

Περιουσίες και πλούσιοι σε μια χώρα που δεν παράγει τίποτα και χρωστάει σε ολο το κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

Έρχεται και ευρωκαταδίκη για τα κολλέγια :)