Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2009

ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΒΑΜΒΕΡΓΗΣ...ΠΛΕΟΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ!!!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ SIEMENS ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ...
ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ...
ΤΟΣΟ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΑ ΤΣΕΠΩΣΑΝ...ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ SIEMENS ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΙΑΚΙΝΟΥΣΑΝ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ,ΩΣΤΕ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΛΕΟΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ.
ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΑΝΔΑΛΟ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΚΕ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΛΩΘΗΚΕ.

Ελευθερος, χωρίς πλέον περιοριστικούς όρους, κυκλοφορεί από χθες ο Μιχ. Χριστοφοράκος στη Γερμανία. Το Εφετείο της Βαμβέργης απέρριψε ως «απαράδεκτο» το δεύτερο ένταλμα σύλληψής του με την κατηγορία της απάτης εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου για το πρόγραμμα ασφαλείας C4Ι των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Πριν από δύο εβδομάδες το ίδιο δικαστήριο είχε διατάξει την προσωρινή αποφυλάκιση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Siemens Ελλάς έως ότου εκδώσει οριστική απόφαση επί της ουσίας του εντάλματος σύλληψης. Η χρηματική εγγύηση των 250.000 ευρώ που είχε καταβάλει για την με όρους αποφυλάκισή του θα του επιστραφεί.
Χθες το Εφετείο της Βαμβέργης απέρριψε το δεύτερο ένταλμα σύλληψης που είχε αποστείλει ο ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός στις 29 Ιουνίου 2009, μετά τη σύλληψη του Μιχ. Χριστοφοράκου κοντά στο Ρόζενχαϊμ της Βαυαρίας. Οι δικαστές της Βαμβέργης έκριναν ότι τα αδικήματα για τα οποία ζητείται η έκδοσή του έχουν παραγραφεί βάσει της πενταετίας που ισχύει στη Γερμανία.

Μετά την εξέλιξη αυτή, το πιο πιθανό σενάριο είναι να καταλήξει στο καλάθι των αχρήστων το τρίτο ένταλμα σύλληψης που είχε αποστείλει ο κ. Ζαγοριανός στους Γερμανούς στις αρχές Σεπτεμβρίου επεκτείνοντας, κατόπιν εορτής, τη δίωξη στη μετά το 2004 περίοδο.
Η απόφαση της Βαμβέργης ήταν εν πολλοίς αναμενόμενη ύστερα από την ετυμηγορία του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου, το οποίο δύο φορές κλήθηκε να ασχοληθεί με την υπόθεση Χριστοφοράκου. Και τις δύο φορές απέρριψε ως αντισυνταγματικές αντίστοιχες αποφάσεις του Εφετείου του Μονάχου για παράδοση του Χριστοφοράκου στην Ελλάδα. Και τις δύο φορές καθοριστικό στοιχείο στην απόφαση ήταν η παραγραφή των αδικημάτων που περιλαμβάνονται στα ελληνικά εντάλματα σύλληψης. Το πάτημα αυτό στους Γερμανούς δικαστές δόθηκε από το γεγονός ότι τα δύο εντάλματα αναφέρονταν σε αδικήματα τελεσθέντα μέχρι το 2003- δεν επεκτείνονταν στο διάστημα από το 2004 μέχρι και το Δεκέμβριο του 2007 που ο Μιχ. Χριστοφοράκος ήταν στο τιμόνι της Siemens στην Ελλάδα. Σημειωτέον ότι για την περίοδο 2004-2007 έχει διασφαλίσει την προστασία του «δεδικασμένου» με το ένταλμα επιβολής ποινής- φυλάκιση ενός έτους με αναστολή και πρόστιμο 750.000 ευρώ- που ζήτησε η εισαγγελέας του Μονάχου Μπόιμλερ Χεσλ με την κατηγορία της δωροδοκίας Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ.

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ...

ΠΡΕΖΑ TV
5-11-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

έτσι είναι. ενώ άμα χρωστάει κανας φουκαράς 100-200 ευρώ τον πάνε μέσα κ αντιμετωπίζεται κ σαν εγκληματίας. Ο Χριστοφοράκος και η παρέα του έφαγαν εκατομμύρια και είναι κύριοι.