Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2009

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΔΗΘΕΝ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ...

Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΧΑΤΊΡΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΥΨΗΛΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ.
ΑΦΟΥ ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΕΛΕΓΧΟΥΣ...ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΥΝ ΜΕ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ,
ΠΟΙΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ.
..;;;
ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΦΥΛΑΚΩΝ,ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΑ...ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ Η ΛΥΣΗ...

O έλεγχος του οργανωμένου εγκλήματος μέσα στις φυλακές είναι το αντικείμενο διαδοχικών συσκέψεων που πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες μεταξύ στελεχών του υπουργείου Δικαιοσύνης και του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Κύριος στόχος είναι να μην οργανώνονται εγκληματικές ενέργειες από φυλακισμένους «νονούς» της νύχτας, όπως συνέβη στην υπόθεση Βλαστού, και να αποφεύγονται αποδράσεις όπως αυτές των Ριζάι- Παλαιοκώστα με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό. Και όλα αυτά ύστερα από σειρά εγγράφων που έχουν συντάξει οι αρμόδιες υπηρεσίες Ασφαλείας αλλά και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στα οποία επισημαίνεται ότι «η βάση του εγκλήματος αλλά και πολλών ένοπλων ενεργειών είναι στις φυλακές».

Ενα από τα κύρια θέματα συζήτησης είναι η τοποθέτηση όλων των κακοποιών που θεωρούνται οργανωτές των κυκλωμάτων αλλά και εμπλεκόμενοι σε ομάδες «αντάρτικου πόλης» στη φυλακή υψίστης ασφαλείας στα Γρεβενά, όπως και ο τρόπος που θα σταματήσει η επικοινωνία τους- μέσω κινητών τηλεφώνων - με συνεργούς τους. Εχει προταθεί να τοποθετηθούν σε πολλά σωφρονιστικά ιδρύματα κεντρικά συστήματα αδρανοποίησης κινητών, κόστους περίπου 300.000-500.000 ευρώ. Αυτή η πρόταση ωστόσο συναντά σειρά αντιδράσεων. Από τεχνικούς του υπουργείου Δικαιοσύνης έχει διατυπωθεί η άποψη ότι αυτές οι συσκευές για να «μπλοκάρουν» κινητά πίσω από τους τοίχους των κελιών θα εκπέμπουν αρκετή ακτινοβολία, ικανή, όπως ισχυρίζονται, να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή κρατουμένων και σωφρονιστικών υπαλλήλων.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ...ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ.ΔΕΝ ΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΝΟΚΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟΑΥΛΙΑ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ...

Εχει αντιπροταθεί η απόκτηση 150 φορητών συσκευών εντοπισμού εν λειτουργία κινητών και 30 συσκευών εντοπισμού ηλεκτρονικών κυκλωμάτων (για κλειστά κινητά), εκ των οποίων ήδη ορισμένες λειτουργούν. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ωστόσο επιμένουν στην τοποθέτηση μεγάλων αδρανοποιητών τουλάχιστον σε 4-5 πτέρυγες σωφρονιστικών ιδρυμάτων (κυρίως στα Γρεβενά) αφού, όπως υποστηρίζουν, «η χρήση ή μη των συσκευών εντοπισμού κινητών μπορεί να γίνει αντικείμενο συναλλαγής σωφρονιστικών υπαλλήλων και κρατουμένων».

Στα θέματα της συζήτησης περιλαμβάνονται επίσης η ακριβής ρύθμιση των αρμοδιοτήτων για τη φρούρηση εντός και εκτός των φυλακών και ο προσδιορισμός του ρόλου της Αστυνομίας. Ακόμη ζητείται να υπάρξει συνεχής πληροφόρηση και συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. για ύποπτες ενέργειες κρατουμένων, για τον κύκλο των επαφών τους με συγκρατούμενους, για τις χορηγήσεις αδειών και άλλα θέματα. Κρίσιμο θέμα επίσης θεωρείται ο έλεγχος πρόσβασης στα σωφρονιστικά ιδρύματα, γι΄ αυτό και έχει προταθεί η αγορά 120 μαγνητικών πυλών, 25 κινητών ανιχνευτών, 25 συσκευών ακτινών Χ για βαλίτσες και 50 ανιχνευτών εκρηκτικών και ναρκωτικών.

ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ,ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2009 ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΓΚΟΥΝΤΑΝΑΜΟ.ΨΑΞΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΡΙΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΝ VIDEOS ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΡΕΖΙΛΙ ΠΑΝΤΟΥ.
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΦΡΙΛΙΚΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ...

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕ ΤΣΟΓΛΑΝΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΔΊΝΕΤΕ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΚΩΛΟΧΑΡΤΟ ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ...
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ DEPON ΚΑΙ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΟΥΝ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ...
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΕΛΙ ΓΙΑ 5 ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΣΤΟΙΒΑΖΟΝΤΑΙ 7-10.
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΉ ΘΕΡΜΑΝΣΗ.
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΕ ΟΥΤΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ....

ΠΡΕΖΑ TV
27-11-2009

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Aμα βλέπεις έξω στο κόσμο να την πέφτουν στους κάδους σκουπιδιών όλων των λογιών άνθρωποι, έλληνες ξένοι ρακένδυτοι καλοντυμένοι, για να ψαρέψουν κανα φαί ρούχα ή ότι χρήσιμο φαντάσου τι γίνεται μέσα στις φυλακές...στα αρχίδια τους φίλε γιατί δεν είναι η βιτρίνα..

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΟΡΑ ΑΝΤΙΟ

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕ 9 ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ.
Τ5Α ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΘΑΡΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ.