Σάββατο, Νοεμβρίου 07, 2009

Ο ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΛΟΣ,Η ΝΥΦΙΤΣΑ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ...

Σκηνικό πολέμου στήνεται για ακόμη μία φορά στον ΣΥΡΙΖΑ εν όψει της Πανελλαδικής Σύσκεψής του, την ώρα που πολλοί προβλέπουν μια νέα αναμέτρηση ανάμεσα στον Αλέκο Αλαβάνο και τον Αλέξη Τσίπρα.
O κ. Αλαβάνος, όπως όλα δείχνουν, προετοιμάζει έπειτα από δύο μήνες αυτοαπομόνωσης την επανεμφάνισή του στα εσωτερικά του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, αλλά και την απάντησή του για όσα λαμβάνουν χώρα στην Κουμουνδούρου.

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι όσα επέλεξε να πει προχθές, ουσιαστικά σε μια ποιητική βραδιά- στην παρουσίαση της νέας συλλογής της Νάντιας Βαλαβάνη-, μιλώντας για «μεγάλη ήττα» του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, αποτελούν απλώς μια πρόγευση των όσων θα αναφέρει ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ όταν αποφασίσει να μιλήσει ανοιχτά και χωρίς περιστροφές: «Την άποψή μου θα την πω με σαφήνεια και όχι με ευγένεια», φέρεται να είπε προχθές το βράδυ σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τον περικύκλωσαν μετά το τέλος της εκδήλωσης.

Ο κ. Αλαβάνος, σύμφωνα με συνομιλητές του, εξακολουθεί να είναι οργισμένος από την πολιτική συμπεριφορά της ηγεσίας του Συνασπισμού και όταν σπανίως «ξεκλειδώνει» και αναφέρεται στα πεπραγμένα του Αλέξη Τσίπρα μιλάει για «εξουσιαστική λογική» που δεν αρμόζει στον χώρο της Αριστεράς. Εμφανίζεται μάλιστα ιδιαίτερα ενοχλημένος, από σχόλια που θεωρεί ότι έχουν ως πηγή την Κουμουνδούρου και τον εμφανίζουν «να την έχει ψωνίσει», ωστόσο όταν οι συνομιλητές του τον ρωτούν τι απαντά αποκρίνεται χαριτολογώντας πως «στην Αριστερά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα χωρίς να την έχεις ψωνίσει». Δεν είναι τυχαίο ότι στα συγκεκριμένα επικριτικά σχόλια αναφέρθηκε εμμέσως και στην προχθεσινή εκδήλωση, μιλώντας για εστίες που είναι «ιστορική συνέχεια των γκουλάγκ, μιλάνε για ψυχοπαθείς και τρελούς, είτε αυτοί λέγονται κόκκινοι είτε λέγονται πράσινοι».

Ο πρώην επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει σε σχέση με την ιδιότητά του ότι είναι «ένα απλό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ» χωρίς όμως αυτό να τον εμποδίζει, στις συνομιλίες που έχει με στελέχη που τον επισκέπτονται τακτικά στο πολιτικό του γραφείο, να επισημαίνει ότι αναζητεί τον καταλληλότερο χρόνο και τρόπο για να εκφράσει την άποψή του, τόσο για τις αστοχίες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα όσο και για τον προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν μπορείς να κλείνεις τα μάτια σε ορισμένες καταστάσεις, ορισμένες φορές πρέπει να ειπωθούν διάφορα», λέει, ενώ σε όσους από τους συνεργάτες του τον ρωτούν επίμονα ποια στάση θα τηρήσει από εδώ και στο εξής απέναντι στη σημερινή ηγεσία του Συνασπισμού, απαντά λακωνικά «θα δούμε», υποδηλώνοντας ότι ακόμη δεν έχει καταλήξει στις οριστικές του αποφάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επόμενη δημόσια παρέμβασή του ο κ. Αλαβάνος θα αναπτύξει την άποψή του περί «μεγάλης ήττας» του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές. Ο ίδιος- όπως έχει εξηγήσει ήδη σε στενούς του φίλους- θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κλώτσησε τις προσπάθειες που έγιναν από το 2007 και είχαν επικεντρωθεί στο να δοθεί μια διέξοδος στον δικομματισμό, στο να εδραιωθεί μια επαφή με τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, στον απεγκλωβισμό από το 1989, στην κινηματική δράση, αλλά και στην καθιέρωση του κόμματος ως μιας ουσιαστικής αντιπολιτευτικής δύναμης. Και εξ αυτού του λόγου όσοι γνωρίζουν πώς σκέφτεται εκτιμούν ότι ο στόχος του το επόμενο διάστημα θα είναι η επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτήν τη λογική.

ΡΕ ΑΛΕΚΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΓΑΜΗΣΕΣ ΚΑΙ ΨΌΦΗΣΕ...ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΧΑΣΑΤΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΔΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΤΕ...
ΤΩΡΑ ΤΙ ΤΟ ΠΟΥΤΣΟ ΘΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ;;;
ΠΑΣ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ;;;
ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ;;
ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΡΩΓΕΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΣΟΥ;;;
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΜΑΛΑΚΙΖΕΣΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...ΤΟ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΣΩΣΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΞΑΝΑΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ...

ΠΡΕΖΑ TV
7-11-2009

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

pios asxoleitai pia me ton syriza re.

isos mono esy preza.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΕΖΑ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΣΤΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΝΕΙ ΘΕΟ ΤΟΝ ΑΛΑΒΑΝΟ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΚΡΑΖΕΤΕ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΣΤΕ ΑΛΗΘΕΙΑ?

Ανώνυμος είπε...

δε συμφωνώ ρε πρέζα ότι ο αλαβάνος πήγε να κάνει τον σύριζα γιουσουφάκι του πασόκ. μόνο καλό θα είχε κάνει να είναι ο αλαβάνος στο σύριζα.