Τετάρτη, Νοεμβρίου 25, 2009

Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΧΘΕΣ ΕΛΕΓΕ ΠΩΣ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΗΓΕ ΝΑ ΔΕΙ ΙΡΑΝΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ


Ο ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΦΡΙΛΙΚΙ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ,ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΟ...
ΚΑΙ ΕΝΩ ΧΘΕΣ ΕΛΕΓΕ ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ,
ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ...

ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ,ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΙΡΑΝΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ,ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ...
ΜΙΛΑΜΕ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΠΟΥ ΦΑΣΚΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΚΕΙ...
ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΤΡΙΚ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ,ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ...

Με τους δεκαέξι (16) Ιρανούς πρόσφυγες που έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας στα Προπύλαια, αιτούμενοι πολιτικό άσυλο, συναντήθηκαν σήμερα το απόγευμα (25/11/2009), ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Υφυπουργός κ. Σπύρος Βούγιας.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν δύο νομικοί εκπρόσωποι των Ιρανών προσφύγων και εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Οι δεκαέξι (16) πρόσφυγες έχουν υποβάλλει τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για να τους χορηγηθεί πολιτικό άσυλο. Από την πλευρά του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τους ενημέρωσε ότι τίθενται σε καθεστώς επικουρικής προστασίας, το οποίο εξασφαλίζει κοινωνικές παροχές υγείας, πρόνοιας και εκπαίδευσης, καθώς και την άμεση χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων, ώστε να μπορούν ελεύθερα να ταξιδέψουν όπου και όποτε επιθυμούν.
Ταυτόχρονα θα επανεξεταστεί το αίτημά τους για χορήγηση πολιτικού ασύλου, υπό το νέο σύστημα, το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες.
Συνομιλώντας με τους πρόσφυγες ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι «αισθάνομαι βαθύ σεβασμό για τους αγώνες που κάνετε και σας καλώ να σταματήσετε άμεσα την απεργία πείνας. Ο πρόσφυγας που ζητάει πολιτικό άσυλο, έχει ισχυρό συμβολισμό για εμάς».
Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κατανοώντας το πρόβλημα στέγασης των συγκεκριμένων ανθρώπων, θα μεριμνήσει σε συνεργασία με συναρμόδιους φορείς για την εύρεση άμεσης λύσης.

Μάλιστα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επεσήμανε ότι «η Ελλάδα δίνει τέλος σε μια εκκρεμότητα πολλών ετών και αποτελεί πιλότο και παράδειγμα για άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες Ιρανοί πρόσφυγες, υπό το ίδιο καθεστώς, δεν χαίρουν της ίδιας αντιμετώπισης».

ΠΑΠΑΡΙΑ...

ΠΡΕΖΑ TV
25-11-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: