Τετάρτη, Νοεμβρίου 04, 2009

ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ CIA ΜΕ ΠΟΙΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ,ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΙΣΚΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ...

Σε φυλάκιση έως και οχτώ χρόνια καταδίκασε σήμερα το δικαστήριο του Μιλάνου 23 πρώην πράκτορες της CIA και δύο Ιταλούς για την απαγωγή το 2003 ενός μουσουλμάνου Αιγύπτιου κληρικού στην Ιταλία.
Πρόκειται για την πρώτη δίκη στην οποία δικάζονται και καταδικάζονται στην Ευρώπη, μέλη της CIA που κατηγορούνται για μεταφορά και βασανισμό υπόπτων.
Ο πρώην επικεφαλής της CIA στο Μιλάνο, Ρόμπερτ Σέλντον καταδικάστηκε σε κάθειρξη οκτώ ετών και 22 άλλοι Αμερικανοί, που δικάστηκαν ερήμην, καταδικάστηκαν σε πενταετή φυλάκιση.

Σχετικά με τον Ιταλό, πρώην επικεφαλή της ιταλικής κατασκοπείας SISMI, ο δικαστής Όσκαρ Μάτζι υποστήριξε ότι προστατεύεται "λόγω των κρατικών μυστικών" και ως εκ τούτου δεν μπορεί να δικαστεί. Την ίδια ασυλία εκμεταλεύτηκαν και ο πρώην επικεφαλής της CIA στη Ρώμη Τζέφρι Καστέλι και δύο άλλοι πράκτορες της CIA, οι οποίοι δεν δικάστηκαν λόγω "της διπλωματικής ασυλίας τους".
Η υπόθεση για την οποία έγινε η δίκη αφορά τον Αιγύπτιο Αμπού Ομαρ, ο οποίος απήχθη από έναν δρόμο του Μιλάνου τον Φεβρουάριο του 2003 σε συντονισμένη επιχείρηση μεταξύ της CIA και της SISMI. Οι δικηγόροι του μουσουλμάνου ισχυρίζονται ότι βασανίστηκε σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στην Αίγυπτο και απαιτούν 10 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση.

ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ CIA...ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΛΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΕΥΠ...ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ...
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΦΥΤΕΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: