Κυριακή, Νοεμβρίου 29, 2009

Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΟ ECOFIN ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΚΡΕΑΣ...

ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ ΣΤΟ ECOFIN ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;;;
ΠΩΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΊΝΟΥΝ ΕΝΑΝ ΣΚΑΣΜΟ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΤΡΩΓΑΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ,
ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ;;;

ΜΕ ΤΙ ΠΡΟΣΩΠΟ ΘΑ ΠΑΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΔΕΣ ΜΑΣ;;;

Ακολουθει ρεπορταζ γραμμενο απο το γραφειο του Πρωθυπουργου...

Απόφαση να σκληρύνει τη γραμμή της απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση αλλά και σε όσους σφυροκοπούν την ελληνική οικονομία, έλαβε η κυβέρνηση, χωρίς ωστόσο να επιδιώκει απευθείας αντιπαράθεση με την Κομισιόν.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες κυβερνητικές πηγές, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα ανηφορήσει την Τρίτη στις Βρυξέλλες για τις κρίσιμες συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin, όπου θα εξεταστεί επισήμως η ελληνική οικονομία, έχοντας την εξής εντολή: «Να ενημερώσει Κομισιόν, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ομολόγους του μόνο για τον προϋπολογισμό του 2010 και όχι για τα γενικά σχέδια της κυβέρνησης για διαρθρωτικές αλλαγές που βρίσκονται σε εξέλιξη και θα περιλαμβάνονται στο τριετές πρόγραμμα σταθερότητας».
«Σκοπός είναι να φανεί ότι η κυβέρνηση έχει συγκροτημένο σχέδιο, βάσει αυτού σκοπεύει να πορευτεί και δεν θα αλλάξει ανάλογα με τις πιέσεις των αγορών», αναφέρει κυβερνητική πηγή. Και αυτό γιατί η απόφαση για διαρθρωτικές αλλαγές έχει ληφθεί, οι εγγυήσεις έχουν δοθεί και οποιεσδήποτε πιέσεις «είναι εκ του πονηρού για να αποδυναμωθεί η κυβέρνηση», συμπληρώνει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάθεση του τριετούς προγράμματος σταθερότητας ίσως αναβληθεί για τον Φεβρουάριο, αφού «ο διάλογος για το ασφαλιστικό θα πάρει χρόνο».
Σύμφωνα με έγγραφο της EFC, το οποίο θα επικυρώσει το Ecofin οι 27 υπουργοί Οικονομίας της Ε.Ε. θα επικυρώσουν την πρόταση της Κομισιόν να υπαχθεί η Ελλάδα στο άρθρο 104 (8) της επιτήρησης. Αυτό βέβαια είναι αναμενόμενο από το οικονομικό επιτελείο, όπως επίσης και η ένταξή μας στο 104 (9) τον Φεβρουάριο, που θα φέρει σκληρή εποπτεία. Μια εποπτεία όμως που φαίνεται πως βολεύει το ΥΠΟΙΟ στη δεδομένη χρονική στιγμή.
«Η σκέψη της Κομισιόν, στην οποία συμφωνεί και το υπουργείο Οικονομίας, είναι να δημιουργηθούν μεικτές επιτροπές ανά υπουργείο, που θα εξετάζουν κάθε μήνα τις δαπάνες. Αυτό θα ξαλαφρώσει πολύ την πίεση που ασκείται στον κύριο Παπακωνσταντίνου και η δυσφορία θα στραφεί στο γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται υπό επιτήρηση», αναφέρει χαρακτηριστικά παράγοντας του ΥΠΟΙΟ.

Από το περιβάλλον του Χ. Αλμούνια πάντως διέρρευσε ότι στις συνεδριάσεις των Βρυξελλών, την Τρίτη και την Τετάρτη, θα θιγεί το θέμα του ασφαλιστικού και θα ζητηθούν νέες περικοπές στον προϋπολογισμό. Πάντως αξιωματούχοι τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στη Φραγκφούρτη διαμηνύουν ότι τα σενάρια περί πτώχευσης της χώρας μας και παραπομπής μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι επιστημονικής φαντασίας, καθώς «το ευρωσύστημα έχει προβλέψεις και για τέτοια ενδεχόμενα, όπως έγινε πρόσφατα με τη Λετονία και την Ουγγαρία».

ΠΡΕΖΑ TV
29-11-2009

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: