Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2009

ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ Ε.Ε ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΟΑΓΟΥΝ ΤΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΑ P2P ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ...

«Μετακόμιση» του αριθμού κινητού τηλεφώνου από το ένα δίκτυο στο άλλο σε 24 ώρες προβλέπει η νέα νομοθεσία της Ε.Ε. για τις τηλεπικοινωνίες, η οποία εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η δέσμη μέτρων ενισχύει, σύμφωνα με το Ευρωκοινοβούλιο, την προστασία του προσωπικού απορρήτου, σύμφωνα ωστόσο με ανεξάρτητους παρατηρητές δεν δίνει απάντηση στο θέμα που έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια με τη διακίνηση πληροφοριών και αρχείων μέσω των δικτύων peer-to-peer (p2p).
Αν και το νομικό κείμενο περιγράφει την πρόσβαση στο διαδίκτυο ως θεμελιώδες δικαίωμα, δεν απαγορεύει τη χρήση σκληρών μέτρων που έχουν ήδη υιοθετήσει ορισμένες χώρες, προκειμένου να αποθαρρύνουν τη διακίνηση αρχείων οπτικοακουστικού περιεχομένου μέσω του διαδικτύου. Ηδη η Γαλλία εφαρμόζει ένα νόμο που ορίζει πως αν κάποιος εντοπιστεί τρεις διαδοχικές φορές να διακινεί τέτοιου είδους αρχεία, η εταιρεία μέσω του οποίου συνδέεται στο διαδίκτυο θα υποχρεούται να του διακόπτει την πρόσβαση.

Η έγκριση της νέας νομοθεσίας επιτεύχθηκε με 510 ευρωβουλευτές να τάσσονται υπέρ, 40 να εναντιώνονται και 24 να απέχουν. Της ψηφοφορίας προηγήθηκε μια πολυετής διαδικασία διαβουλεύσεων με τη συμμετοχή του Ευρωκοινοβουλίου, του Συμβουλίου Υπουργών και της Κομισιόν. Σύμφωνα με τις σχετικές προβλέψεις η προσαρμογή των νέων οδηγιών στο εθνικό δίκαιο των κρατών-μελών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως το Μάιο του 2011.

ΠΡΕΖΑ TV
24-11-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: