Σάββατο, Δεκεμβρίου 19, 2009

ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ...ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ;;;

«Κλείνουμε τα σύνορά μας και ανοίγουμε την καρδιά μας». Αυτό θα είναι το σύνθημα της πολιτικής της κυβέρνησης για τους μετανάστες, όπως επεσήμανε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας χθες το απόγευμα σε εκπροσώπους μεταναστευτικών οργανώσεων με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Μετανάστευσης. Ο κ. Ραγκούσης, αφού ξεκαθάρισε ότι απόφαση της κυβέρνησης είναι «να δώσει μέχρι τέλους τον αγώνα για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης» , έκανε γνωστό ότι το υπουργείο ετοιμάζει νομοσχέδιο με το οποίο τίθεται σε νέες βάσεις η μεταναστευτική πολιτική. Με το εν λόγω νομοσχέδιο, όπως είπε, οι μετανάστες που διαμένουν νόμιμα στη χώρα μας θα μπορούν να ψηφίσουν στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του 2010, θα δίδεται η ελληνική ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα και θα αίρονται οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις γύρω από τη χορήγηση των αδειών παραμονής. Οι εκπρόσωποι των μεταναστευτικών οργανώσεων μιλώντας από την πλευρά τους επεσήμαναν ότι είναι η πρώτη φορά που τους δέχεται ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών, ενώ εξετίμησαν ως θετική ενέργεια την απόφαση της κυβέρνησης να συστήσει Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής.

ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ,ΑΛΛΑ ΑΜΦΙΒΑΛΟΥΜΕ ΕΑΝ ΠΟΤΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ...

ΠΟΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΕΑΝ ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΖΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ;;;;

Αν οι μετανάστες είχαν δικαίωμα λόγου,
θα εξηγούσαν ότι δεν έφτασαν εδώ πληρώνοντας ξένους και έλληνες δουλέμπορους για να ζήσουν το μύθο τους στην Ελλάδα.
Κινδύνευαν και πεινούσαν, γιατί τις χώρες τους τις έχουμε κάνει χωματερές αποβλήτων και εμπόλεμες ζώνες.

Θα μας έλεγαν ότι κάποιος που δεν μπορεί να ζήσει παρά μόνο λαθραία στα σκοτεινό σοκάκια μιας ξένης πόλης, πεινασμένος και μόνος, εύκολα θα γίνει στόχος του κάθε λογής διακινητή. Από πορνεία και ναρκωτικά, μέχρι CD για λίγα ευρώ. Θα μας έλεγαν ότι αναγκάζονται να τρέχουν, μόλις δούνε αστυνομικό, ακόμα κι αν δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα. Θα μας έλεγαν ότι ενώ κάνουν τις πιο βαριές δουλειές τούς ζητάνε όλοι να είναι αόρατοι. Θα μας έλεγαν ότι ζητάνε μόνο τα στοιχειώδη. Να παίρνουν άσυλο οι πρόσφυγες, όπως προβλέπει ο ΟΗΕ, να μπορούν να δουλέψουν χωρίς κυνηγητό, να έχουν ένα δωμάτιο να μένουν. Να γίνονται πολίτες της Ελλάδας οι νόμιμοι. Θα ρώταγαν πού πήγαν τα 20 εκ. ευρώ που πήρε η Ελλάδα από την Ε.Ε. μόνο το 2008 για να βοηθήσει τους μετανάστες. Πού είναι τα σχολεία και οι ναοί αλλόθρησκων; Δεν υπάρχει καμιά άλλη χώρα που να μην δίνει ούτε καν το δικαίωμα ενός νεκροταφείου.

Αλλά οι μετανάστες
δεν έχουν δικαίωμα λόγου!

Αν οι ζωές των μεταναστών μετρούσαν, θα βλέπαμε καθαρά πόσο πολλές δεκάδες άνθρωποι πνίγηκαν, σκοτώθηκαν τυχαία από εκπυρσοκροτήσεις ή από αγανακτισμένους πολίτες που νόμιζαν ότι τους ληστεύουν ή από εργατικά ατυχήματα ή μέσα στις φυλακές ή ακόμα και από καθαρά ρατσιστικά εγκλήματα. Πόσες δολοφονίες «δικαιολογούνται» με ένα ξερό «ξεκαθάρισμα λογαριασμών». Πού πήγαν τα όργανα μεταναστών από παράνομες μεταμοσχεύσεις; Πόση προσβολή ένιωσαν άραγε για το σκισμένο και ποδοπατημένο Κοράνι;

Πόσες κοπέλες και παιδιά κακοποιούνται σεξουαλικά κάθε μέρα; Πόσες μέρες στην εντατική πέρασαν νεαρά παιδιά από αστυνομική βία, όταν έφτασαν για κακή τους τύχη στην Ελλάδα; Πόσους σάκους με νεκρούς παρέλαβαν οι συγγενείς;

Αλλά οι ζωές των μεταναστών δεν μετράνε!

Αν ψήφιζαν οι μετανάστες, αυτοί που με την εργασία τους συμβάλλουν κατά 20% στο ΑΕΠ, αυτοί που ανασφάλιστοι καθαρίζουν σπίτια και μαγαζιά, αυτοί που μαζεύουν τα φρούτα και τα λαχανικά στο κρύο ή στον καύσωνα, αυτοί που γηροκομούν τους ηλικιωμένους, που φροντίζουν τους αρρώστους, αυτοί που δουλεύουν στα χαντάκια και στις λαμαρίνες. Αυτοί που τα παιδιά τους δεν έχουν δικαίωμα σε πατρίδα, ακόμα κι αν είναι δεύτερη γενιά στην Ελλάδα. Αυτοί που δέκα και είκοσι χρόνια πληρώνουν ΙΚΑ και εφορία, όμως ακόμα ανανεώνουν την άδεια παραμονής τους. Αυτοί που δέχονται προσβολές και απειλές από κάθε εργοδότη, αστυνομικό ή ακόμα και από το γείτονα. Αυτοί που έχουν δει μόνο στα χαρτιά την υπογραφή της Ελλάδας στις διεθνείς συμβάσεις για τα δικαιώματά τους.

Αν ψήφιζαν λοιπόν οι χιλιάδες «αόρατοι» εκεί στη Σωκράτους, στην Πέτρου Ράλλη, στο Αγαθονήσι, στην Πάτρα, τι αποτέλεσμα θα έβγαζε άραγε η κάλπη;
Αλλά οι μετανάστες δεν ψηφίζουν!

(απο τον Ιο της Ελευθεροτυπιας)

ΠΡΕΖΑ TV
19-12-2009

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

mporeis na moy ekshgiseis

giati efo poy eimai anergos den mporo na pao se nosokomeio eno ena lathrometanasteis mporei;

Ανώνυμος είπε...

ΑΠ ΤΟΝ ΚΛΑΣΙΚΟ ΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ...ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ,ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΟΥΜΠΑ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΑΣ! Η ΕΛΛΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΧΤΗ ΞΑΝΑΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

θες να μας αποδειξεις οτι αν ψηφισουν 20000000 μεταναστες θα αλλαξει κατι??απλα θα μας κυβερνανε οι πολιτικοι των κομματων που επιδιωκουν κατι τετοιο (βλεπε συριζα ανταρσυα κτλ)καθως ειναι ο μονος τροπος να αυξησουν τους ψηφοφορους τους!υ.γ αυτο που λες για ποδοπατημενο κορανι αποδειχτηκε ψεμα(πιθανος με δολο) ενος ιρακινου που δηλωνε παλαιστινιος!μην εκτιθεσαι....Ω

Ανώνυμος είπε...

apodeixtike psema gia to korani epeidi to eipan oi pseftes tis astinomias?
ase pou to thema den itan to korani alla to oti eskise o mpatsos ena xarti pou den tou anike

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς να υπολογίζουν τα μέλη οικογενειών, τους ανήλικους, και τους ηλικιωμένους, (που πάλι στο περίπου είναι 400,000) τα «κορίτσια»,τους μαφιόζους, τους αιτούντες άσυλο κλπ κλπ (στο περίπου είναι 150,000).
Το ΙΜΕΠΟ δηλαδή, υπολογίζει όλους τους ξένους στο «περίπου» σε 2.000.000.

Η «αλβανική κοινότητα» μιλάει για 1.500.000 Αλβανούς στην Ελλάδα. Η «Πακιστανική κοινότητα» για 500.000 και η «μουσουλμανική κοινότητα» (που «αγκαλιάζει» τους μη Πακιστανούς και Αλβανούς) για 1.000.000 .(Αυτοί όμως υπολογίζουν και τα μέλη των οικογενειών).

Την πραγματικότητα δεν την ξέρει κανείς. Και αν κάποιος την ξέρει δεν την λέει.

Ένας αριθμός μεταξύ 3.500.000-4.500.000 εκ θα μπορούσε υποθετικά να εκφράζει την πραγματικότητα.

Ένα σημαντικό ποσοστό των μεταναστών (43%), σύμφωνα με άλλη (πανάκριβη) δειγματοληπτική έρευνα του ΙΜΕΠΟ, προτίθεται να μείνει μόνιμα στη χώρα μας.

Σύμφωνα, με τις πανάκριβες δειγματοληπτικές έρευνες του ΙΜΕΠΟ, το μέσο μηνιαίο ποσό των εμβασμάτων που στέλνουν μέσω τραπεζών, οι «νόμιμοι μετανάστες» στην πατρίδα τους , είναι 337 ευρώ .(4050 ευρώ τον χρόνο).Η διαρροή συναλλάγματος προς τις χώρες αποστολής είναι επίσημα 4 δις ευρώ τον χρόνο.

Είναι χρήματα που φεύγουν από την ελληνική οικονομία, και μειώνουν την ρευστότητα της.
Την 5 ετία της ΝΔ, το ποσό αυτό ήταν μεταξύ 15-20 δίς. Εάν υπολογίσουμε την αποταμίευση των παράνομων στο 50% των «νόμιμων», καταλήγουμε στο συντηρητικό συμπέρασμα, ότι η λαθρομετανάστευση «ωφέλησε» την ελληνική κοινωνία και οικονομία, με «αφαίμαξη» 30 δις ευρώ τουλάχιστον.

-Ταυτόχρονα το συνολικό ποσό των αποταμιεύσεων των «μεταναστών» στις ελληνικές τράπεζες υπολογίζεται σε 560 εκατ. ευρώ. (185 ευρώ το μήνα κατά κεφαλή).

-Η μέση μηνιαία αμοιβή τους είναι 810 ευρώ.

Επομένως με 9720 ευρώ ετήσιο εισόδημα δεν πληρώνουν φόρους, είναι πελάτες όλων των κοινωνικών επιδομάτων ,και έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δωρεάν εκπαίδευση, και παιδικό σταθμό, για τα «ελληνόπουλα» τους.

Τώρα πώς είναι δυνατό με εισόδημα 810 ευρώ, να αποταμιεύουν τα 522, είναι ένα μαθηματικό ζήτημα για τον κ.Ζαβό και την κυβέρνηση.

Εδώ κρύβεται η τεραστία εισφοροδιαφυγή και φοροδιαφυγή.

Ακόμα η «άφιξη» των 2.500.000 -300000 λαθρομεταναστών, έχει αποφέρει στην Μαφία-τούρς ένα (αφορολόγητο) εισόδημα τουλάχιστον 10.000.000 δίς ευρώ, που το μισό έφυγε για «άλλες μαφίες».

Το 18% των «μεταναστών» είναι «αυτοαπασχολούμενοι», και το 3% έχουν μπεί στον κόσμο των επιχειρήσεων.

Από την πρώτη εκτίμηση η ζημιά για τον Έλληνα φορολογούμενο είναι η διαρροή 35 δις που λείπουν από τις ελληνικές τσέπες και την ελληνική οικονομία, φοροδιαφυγή 4-5 δίς που λείπουν από το έλλειμμα, και εισφοροδιαφυγή 2,5-3,5 δις που λείπουν από τα χρεωκοπημένα Ταμεία. Ενώ το δημοσιονομικό βάρος των παροχών στους «τζαμπατζήδες» υπολογίζεται 2-2,5 δις τον χρόνο.

Για κάντε έναν υπολογισμό.

10 δις τον χρόνο, κοστίζουν σε όλους μας οι τζάμπα εργάτες των εργολάβων, που αυξάνουν την ανταγωνιστικότητα τους.

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ,ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΟΡΑΝΙ KI Ο ΙΡΑΚΙΝΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

pantos o mpatsos eskise ena xarti pou den itan diko tou giati einai gourouni. xestikame gia ton irakino pou to epeze palaistinios kai pou mpori na eixe mana kineza kai papou indiano diastavrosi siou kai apatsi

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΕΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ ΤΟ ΣΚΙΣΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙ ΕΜΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΞΑΝ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΚΟΡΑΝΙ!

Ανώνυμος είπε...

oi mpatsoi asfalites pou to pezoun anarxikoi kai spane ta magazia tou kosmaki den se peirazoun?

Ανώνυμος είπε...

Επειδη βαριεμαι να γράφω:::ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΑΣ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΣΚΙΖΟΥΝΕ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ.Αίντε κοπρόσκυλα γιατί μας ζαλίσατε τον έρωτα.

Υ.Γ.ΠΡΕΖΑ ΜΑΘΕ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ