Τρίτη, Δεκεμβρίου 29, 2009

ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2010 ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ...ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΔΥΚΝΕΊΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΙΣΗ...

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ...ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ...ΤΗΝ "ΚΡΙΣΗ" Η ΟΠΟΙΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΗΡΘΕ...

Οι Αμερικανοί εργοδότες σκοπεύουν να κάνουν περισσότερες προσλήψεις το 2010 σε σχέση με το 2009, σύμφωνα με έρευνα. Αποτελεί ένδειξη ότι η κρίση στην αμερικανική οικονομία εκτονώνεται.
Το ένα πέμπτο των Αμερικανών εργοδοτών σκοπεύουν να αυξήσουν το μόνιμο προσωπικό πλήρους απασχόλησης μέσα στο επόμενο έτος. Πρόκειται για αριθμό αυξημένο κατά 14% σε σχέση με το 2009, σύμφωνα με την CareerBuilder.com, ιστοσελίδα εύρεσης εργασίας, που πραγματοποίησε έρευνα μεταξύ 2.700 υπεύθυνων προσλήψεων και επαγγελματιών αξιοποίησης ανθρωπίνων πόρων.

Μόνο το 9% των εργοδοτών δηλώνουν ότι σχεδιάζουν να περιορίσουν τα μισθολόγια το 2010, μέγεθος μειωμένο κατά 16% από τα επίπεδα του 2009, σύμφωνα με την έρευνα. «Είναι σαφές ότι υπάρχει ανάκαμψη. Ο αριθμός των εργοδοτών που δηλώνουν ότι σκοπεύουν να αυξήσουν το μόνιμο προσωπικό τους είναι αυξημένο σε σχέση με φέτος, και αυτή είναι πολύ καλή εξέλιξη,» δηλώνει ο Michael Erwin, επικεφαλής σύμβουλος της CareerBuilder, στην ιστοσελίδα του Reuters.
Ο ίδιος πρόσθεσε ωστόσο, ότι το 61% των εργοδοτών δήλωσε ότι δεν σχεδιάζει να αλλάξει το προσωπικό του, γεγονός που δείχνει επιφυλακτικότητα.
Το ένα τρίτο των εργοδοτών σχεδιάζει να προσθέσει θέσεις εργασίας στον κλάδο της τεχνολογίας, το 28% στην εξυπηρέτηση πελατών και το 23% υποστήριξε ότι θα αυξήσει το εργατικό δυναμικό στις πωλήσεις.
Σύμφωνα με την έρευνα, οι μισθοί αναμένεται να παραμείνουν σφιχτοί. Το 57% των ερωτηθέντων απάντησε ότι αναμένει υψηλότερους μισθούς για τους εργαζόμενους το 2010, από 65% πέρσι. Το 37% απάντησε ότι θα προβεί σε περικοπές των μπόνους από 32% πέρσι.

ΠΡΕΖΑ TV
29-12-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: