Τετάρτη, Δεκεμβρίου 30, 2009

ΜΕΙΩΜΕΝΟΣ Ο ΤΖΙΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ 25% ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ...ΤΟ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΡΓΙΟΛΗΣ;;;

Σε μέτρια επίπεδα κινήθηκε ο τζίρος των καταστημάτων την περίοδο των γιορτών, για τα εμπορικά καταστήματα του Πειραιά, σημειώνουν οι έμποροι της πόλης.
Η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, αναφέρει χαρακτηριστικά “'Τα Χριστούγεννα φέτος δεν ήταν ...λευκά, αλλά ούτε και ...μαύρα. Από πλευράς κατανάλωσης και τζίρου θα μπορούσαμε να τα χαρακτηρίσουμε γκρίζα και να ελπίζουμε στο καλύτερο αύριο”.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο τζίρος μειώθηκε κατά 20-25% για τα καταστήματα στα είδη ένδυσης και υπόδησης, καθώς και στα είδη δώρων. Η μείωση για τα καταστήματα τροφίμων εκτιμάται στο 5%, ενώ τα παιδικά είδη και τα παιχνίδια φαίνεται να κινούνται στα περσινά επίπεδα.
Όπως σημειώνεται, ήταν αναμενόμενο το ότι η κρίση θα επηρέαζε τους καταναλωτές αλλά κανείς δεν περίμενε να μειωθούν ο τζίρος και η ποσότητα των πωληθέντων σε τόσο μεγάλο βαθμό.
Η πολυπόθητη αναθέρμανση της αγοράς δεν ήρθε, εκτιμούν οι έμποροι και κάτι θετικό που απομένει από τη φετινή εορταστική περίοδο είναι το χαμηλότερο κατά 13% κόστος του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού.

ΤΟ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΤΟΥ ΠΑΞΙΜΑΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΠΕΞΕΛΘΕΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
30-12-2009

1 σχόλιο:

prince serengeti είπε...

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΗΣΑΣΤΑΝ ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΠΟΙΟΥΣΑΤΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΣΑΣ?ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΠΟΥ ΤΡΙΒΑΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΑΤΕ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΙΣΜΑ?ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΗΤΑΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΑΣ ΣΤΑ ΥΨΗ&ΑΝ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΤΑΝ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΡΙΣΗ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΞΕΣΑΛΩΝΕΤΕ?ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ Ο ΕΜΠΟΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΑΛΛΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΣΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΜΠΑΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ.ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑΤΕ.