Τρίτη, Δεκεμβρίου 15, 2009

ΠΑΓΩΝΕΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 2 ΝΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ,ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ...ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ ΜΙΛΟΥΝ ΜΕΤΑ;;;

Η ΔΕΠΑΝΟΜ (Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων) δεν έχει ζητήσει ακόμη το οικόπεδο για την ανέγερση των δύο νέων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, του Παιδιατρικού και του νέου Ογκολογικού, που έχει προσφέρει ο Δήμος Μίκρας Θεσσαλονίκης, από το 2008. Οι διαδικασίες για την ανέγερση των δύο νοσοκομείων έχουν βαλτώσει, λέει ο δήμαρχος Μίκρας, Θόδωρος Γκουστίλης.
Παράλληλα, η ΔΕΠΑΝΟΜ ανακοίνωσε τη διακοπή των εργασιών σε 14 νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας «για μη εξόφληση λογαριασμών, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης». Μεταξύ αυτών, το «Σισμανόγλειο», τα νοσοκομεία Ρεθύμνου, Πατρών και Ζακύνθου, το Κέντρο Αντιμετώπισης Αλκοολικών και χρηστών ναρκωτικών στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων, το «Σκυλίτσειο» της Χίου, αλλά και το νοσοκομείο Καβάλας, το οποίο δεν μπορεί να μετεγκατασταθεί στο ολοκαίνουργιο κτίριο.

Κανένα νέο δεν υπάρχει σχετικά με την ανέγερση των δύο νέων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, του Παιδιατρικού και του νέου Ογκολογικού, τονίζει ο δήμαρχος Μίκρας, Θ. Γκουστίλης. «Μετά από την ολοκλήρωση της α' φάσης του διαγωνισμού, για την εκδήλωση ενδιαφέροντος, δεν έχει γίνει τίποτα, αν και από πλευράς ΔΕΠΑΝΟΜ είχε γίνει επίσης γνωστό ότι οι εργασίες θα ξεκινούσαν το πρώτο τρίμηνο του 2010», τονίζει.
Παρ' όλα αυτά, «βρισκόμαστε στο μηδέν», λέει ο δήμαρχος Μίκρας. «Επρεπε ήδη να έχουμε προχωρήσει στη β' φάση». Σύμφωνα μάλιστα με την προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί με το υπουργείο Υγείας, αν οι διαδικασίες δεν προχωρήσουν ώς τον Σεπτέμβριο του 2010, το ακίνητο επιστρέφει στον δήμο. Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι στο ακίνητο λειτουργεί βιομηχανία κεραμικών, ο ιδιοκτήτης της οποίας αναζητούσε χώρο για να μετεγκατασταθεί. Για τον σκοπό αυτό, μάλιστα, είχε ενταχθεί σε αναπτυξιακό πρόγραμμα.

Την ίδια στιγμή, η ΔΕΠΑΝΟΜ διακόπτει εργασίες σε 14 νοσηλευτικά ιδρύματα, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Μεταξύ αυτών είναι και το νοσοκομείο Καβάλας, που αδυνατεί να μετεγκατασταθεί στο νέο πλήρες από πλευράς υλικοτεχνικής υποδομής κτίριό του.
Αιτία είναι η επίσχεση εργασίας που έχει ξεκινήσει εδώ και 10 μέρες η κατασκευαστική εταιρεία «INSO», καθώς το Δημόσιο της χρωστά περίπου 10 εκ. ευρώ, για έργα της ΔΕΠΑΝΟΜ, σε όλη τη χώρα. «Η πλήρης παραλαβή του νέου νοσοκομείου Καβάλας έχει ήδη γίνει, αλλά καθυστερεί η διοικητική παραλαβή», λέει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Καβάλας, Στέλιος Ζεκερίδης. Η μετεγκατάσταση επρόκειτο να γίνει ώς τις 20 Δεκεμβρίου, αλλά αυτή τη στιγμή έχει παγώσει.
Την επόμενη εβδομάδα οι νοσοκομειακοί γιατροί της Καβάλας θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις με πορείες και καταλήψεις, και αίτημα να προχωρήσει η μετεγκατάσταση του νοσοκομείου στο νέο κτίριο.

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ...

ΠΡΕΖΑ TV
15-12-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: