Κυριακή, Δεκεμβρίου 20, 2009

ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΚΟΛΕΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΩΝ ΚΟΛΕΓΙΩΝ...ΕΝΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΚΑΙ Η ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΛΕΓΙΩΝ...ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ...ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΣ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ...

Θέμα χρόνου είναι για το υπουργείο Παιδείας η ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας (36/2005) για την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων στους αποφοίτους κολεγίων που συνεργάζονται με ξένα πανεπιστήμια, καθώς πλησιάζει η 15η Ιανουαρίου 2010.
Αν μέχρι τότε δεν έχει ενσωματωθεί η οδηγία στο εθνικό δίκαιο, η χώρα θα κληθεί να καταβάλει πρόστιμο 15.000 ευρώ ημερησίως και εφάπαξ 600.000 ευρώ, δηλαδή περί τα 6.000.000 ευρώ το χρόνο.
Διευκρινίζεται ότι η ενσωμάτωση της οδηγίας και η αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων δεν συνεπάγονται την αυτόματη αδειοδότηση των κολεγίων.

Αντίθετα η Αννα Διαμαντοπούλου, μετά την απόφασή της να ανακαλέσει τις άδειες που είχαν δοθεί «εν μια νυκτί» από τον Α. Σπηλιωτόπουλο σε περίπου 40 κολέγια, καταργεί το Γραφείο Κολεγίων και αναθέτει σε διαφορετικό όργανο τον χειρισμό του θέματος
των αδειών λειτουργίας τους.

Πρόκειται για το Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης, το οποίο αποτελεί δομή που ανήκε στο υπουργείο Απασχόλησης και περνάει στο υπουργείο Παιδείας.
Ο συγκεκριμένος φορέας θα πιστοποιεί την επαγγελματική κατάρτιση σε επίπεδο μεταλυκειακής εκπαίδευσης. Κάτι ανάλογο με αυτό που γίνεται σήμερα από τον Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ) για τα ΙΕΚ.

ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;;;
ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΣ ΜΕΤΑΛΥΚΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ...ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!!!!ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΙΣΑΞΙΟ ΠΤΥΧΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΕΙ,ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ...ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ...ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ!!!

Αυτό ακριβώς θέλουν να αποφύγουν οι ιδιοκτήτες των κολεγίων, που συνεργάζονται με ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Θεωρούν ότι το Κέντρο Πιστοποίησης δεν είναι αρμόδιο για την περίπτωσή τους και έστειλαν επιστολή στην υπουργό Παιδείας, ζητώντας της συνάντηση πριν προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια. Υποστηρίζουν ότι έπρεπε να θεσπιστεί μια Ανεξάρτητη Αρχή, στα πρότυπα της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας των Δημοσίων Πανεπιστημίων που λειτουργεί σήμερα (ΑΔΙΠ). Αν όμως το υπουργείο Παιδείας δεχόταν αυτό το αίτημα, θα ακολουθούσε σφοδρή σύγκρουση με τους πανεπιστημιακούς.

Οι πανεπιστημιακοί, από την πλευρά τους, θα καθορίσουν τις κινήσεις τους αφού πρώτα ανοίξει τα χαρτιά της η Αννα Διαμαντοπούλου. Κρίσιμο σημείο γι' αυτούς είναι σε ποιο επίπεδο θα καταταγούν τα κολέγια στην κλίμακα που έχει καθοριστεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Η κλίμακα ξεκινά από το επίπεδο 1 όπου ανήκουν τα γυμνάσια, στο επίπεδο 2 και 3 τα λύκεια, στο 4 και 5 οι μεταλυκειακές σπουδές, όπως για παράδειγμα τα ΙΕΚ, στο 6 τα πτυχία των πανεπιστημίων, στο 7 τα μεταπτυχιακά και στο 8 τα διδακτορικά.
Οι πανεπιστημιακοί θα θεωρήσουν «αιτία πολέμου» αν το υπουργείο κατατάξει τα κολέγια στο επίπεδο 6, όπως θέλουν οι ιδιοκτήτες τους, αντί στο 5, της μεταλυκειακής δηλαδή εκπαίδευσης.
Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο με τους φοιτητές, οι οποίοι επιμένουν να έχουν ως αιχμή όλων των κινητοποιήσεών τους την, με οποιαδήποτε μορφή, απόπειρα νομιμοποίησης των κολεγίων.

ΠΡΕΖΑ TV
20-12-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

an toys baloyn epipedo 5
tha einai h kalyterh lysh

ala den to pisteyo
ayth h kybernhsh thelh aima....