Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2009

ΜΕ 5ΕΚ.ΕΥΡΩ ΓΛΙΤΩΣΕ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ SIEMENS ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΥΡΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ...ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΛΑΔΙ!!

ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΚΑΠΟΥΛΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΥΡΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΤΗΣ SIEMENS ΣΕ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ,ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΕ...

Πέντε εκατομμύρια ευρώ συμφώνησε να πληρώσει ως αποζημίωση στη Siemens, ο πρώην διευθύνων σύμβουλός της, Χάινριχ φον Πίρερ, για την υπόθεση των μαύρων ταμείων, ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα διαφθοράς που αποκαλύφθηκαν στη μεταπολεμική Γερμανία.

Τη συμφωνία ενέκρινε χθες και το εποπτικό συμβούλιο της εταιρείας στο Μόναχο, έπειτα από μακρές διαβουλεύσεις με τον Πίρερ, κορυφαίο μάνατζερ της εταιρείας από το 1998 ώς το 2005, όταν η Siemens πλήρωνε τεράστιες μίζες για να της ανατίθενται μεγάλα έργα -όπως στην Ελλάδα- σε πολλές χώρες του κόσμου. Το ποσόν της αποζημίωσης είναι ψίχουλα συγκριτικά με τις μίζες που υπολογίζονται σε 1,3 δισ. ευρώ, αλλά και την οικονομική ζημιά του 1 δισ. ευρώ που υπέστη η Siemens, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου. Ο Πίρερ υποστηρίζει «έκανα πάντα το σωστό. Νιώθω ότι διώκομαι άδικα», αλλά παρά τις ενδείξεις ότι γνώριζε πολύ καλά για το σύστημα διαφθοράς στη Siemens, «λόγω ανεπαρκών στοιχείων» μέχρι τώρα δεν έχει διωχθεί από τη γερμανική δικαιοσύνη. Αντίθετα έχουν καταδικαστεί με αναστολή και επιβολή προστίμων τρία μεσαία πρώην στελέχη της εταιρείας που κατέθεσαν ότι ο Πίρερ και άλλα στελέχη του προεδρείου σίγουρα γνώριζαν για το σύστημα εξαγορών. Υπό αυτές τις συνθήκες το νέο διοικητικό συμβούλιο της Siemens το μόνο που μπορούσε να κάνει πέραν της άσκησης διώξεων ήταν να προσπαθήσει να πάρει αποζημιώσεις από τους ενεχόμενους. Ομως ο πρώην οικονομικός διευθυντής Χανς Νόενμποργκ και ο επικεφαλής του τμήματος τηλεπικοινωνιών Τόμας Γκάσβιντ αρνούνται μέχρι τώρα να συμβιβαστούν με την εταιρεία.

Ο Πίρερ, ο «κύριος Siemens» όπως είναι πιο γνωστός, θεωρείται από πολλούς ο κορυφαίος Γερμανός μάνατζερ, υπήρξε σύμβουλος των καγκελαρίων Κολ, Σρέντερ και Μέρκελ και είχε φτάσει μάλιστα πολύ κοντά στο αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά το σκάνδαλο διέλυσε κάθε πολιτικό του όνειρο. Δίπλα σε αυτόν έμαθε τη «δουλειά» ο Μιχάλης Χριστοφοράκος στη Siemens του Μονάχου, και με πρωτοβουλία του «δασκάλου» του ήρθε στην Ελλάδα, ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας αλλά και του συστήματος διαφθοράς της εταιρείας στη χώρα μας. Τώρα ο «δάσκαλος» εργάζεται κάπου στην Ταϊλάνδη και ο «μαθητής» κρύβεται από την ελληνική δικαιοσύνη, στο Μόναχο.

ΠΡΕΖΑ TV

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ρε πρέζα αφού έτσι είμαστε στην ελλάδα.. πόσοι χριστφοράκοι, πόσοι πολιτικάντιδες, πόσοι δημοσιοκάφροι υπάρχουν στην ελλάδα και απλά δεν έτυχε να εκδηλωθούν;

Ανώνυμος είπε...

Αφού έβαλε καμμιά εκατσταριά ίσως και λιγα κεω μυρια στην πάντα πλέρωσε και 5..σιγα τα ωα..
Αυτες είναι δουλειές, όπως και στο elada δηλαδή!