Τετάρτη, Δεκεμβρίου 16, 2009

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ...ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ...

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατήγγειλε τη ΓΣΕΕ ως οργάνωση εργοδοτών και τριτοβάθμια οργάνωση απεργοσπαστών,απαντώντας έτσι στην έκκληση που απήυθυνε η ΓΣΕΕ προς τους εργαζόμενους να μην μετέχουν στην αυριανή απεργία.
Χαρακτηριστικά η κα Παπαρήγα δήλωσε ότι "είναι πρωτόγνωρο γεγονός στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος, η ΓΣΕΕ να βγαίνει επίσημα ως απεργοσπαστικός μηχανισμός".

Εξ άλλου, απευθυνόμενη προς την κυβέρνηση, εκ μέρους του κόμματός της και σε συνδυασμό με τις προσπάθειες, όπως είπε, ποινικοποίησης της απεργίας, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δήλωσε:
"Υπάρχει η δημοκρατία των καπιταλιστών και των μονοπωλίων και η δημοκρατία των εργαζομένων.Οι δύο αυτές δημοκρατίες είναι ασυμβίβαστες μεταξύ τους, όσα και αν λέει ο πρωθυπουργός περί εθνικής συναίνεσης".
Η κα Παπαρήγα κατήγγειλε "παρεμβάσεις τόσο στο σωματείο ναυτεργατών, όσο και στο σωματείο των εργαζόμενων στο καζίνο της Πάρνηθας, προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη η αυριανή απεργία τους".
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δείξουν την αλληλεγγύη τους, να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματά τους και να παρεμποδίσουν τον αντιδημοκρατικό κατήφορο. Ελπίζουμε ότι όλο και λιγότεροι δικαστές θα νιώθουν φόβο απέναντι στην εργοδοσία, τόνισε.

ΠΡΕΖΑ TV
16-12-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: