Τρίτη, Δεκεμβρίου 15, 2009

Ο ΚΑΙ Ο ΣΑΡΚΟΖΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΑΝΔΡΕΟΥ...ΕΧΟΥΝ ΛΑΛΗΣΕΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ Ή ΑΠΛΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ;;;;

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί εξέφρασε χθες την εμπιστοσύνη του για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας.
Σε συνέντευξη Τύπου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου της οικονομικής εφημερίδας LES ECHOS για τη θέση της Γαλλίας σχετικά με την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας δήλωσε: «Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, ακούσαμε τον κ. Παπανδρέου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης και Παρασκευής και πειστήκαμε όλοι από τις εξηγήσεις του. Εχουμε εμπιστοσύνη στην ανόρθωση μιας κατάστασης η οποία θα πρέπει να εξομαλυνθεί σύντομα».

Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε: «Γενικότερα τα αντικρουόμενα στοιχεία που έχουμε για την οικονομική κατάσταση αποδεικνύουν πως θα πρέπει να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την ανάπτυξη. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Οσο δεν αποκαθίσταται η ανάπτυξη θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε την οικονομική δραστηριότητα. Γιατί αν βυθιστεί περισσότερο, θα είναι πολύ χειρότερα για όλους. Συνεπώς, η στρατηγική τόσο της G-20 όσο και των 27 στην Ευρώπη είναι η ίδια. Στηρίζουμε την ανάπτυξη και την οικονομική δραστηριότητα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να παρακολουθούμε τα δημοσιονομικά μεγέθη. Αυτή είναι η στρατηγική μας».

Ο Γάλλος πρόεδρος στηρίζει την Ελλάδα στην παρούσα συγκυρία και την υποστήριξη αυτή αναμένεται να εκφράσει η υπουργός Οικονομίας Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνάντηση που θα έχει σήμερα με τον Ελληνα ομόλογό της κύριο Παπακωσταντίνου προκειμένου να συζητήσουν για τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας. Την περασμένη εβδομάδα η Γαλλίδα υπουργός είχε δηλώσει στο ραδιόφωνο RMC: «Δεν πιστεύω ότι είναι δυνατόν να κηρύξει πτώχευση η Ελλάδα».

Η Κριστίν Λαγκάρντ ανέφερε ότι οι χώρες- μέλη της ευρωζώνης ζήτησαν από την Ελλάδα «άμεση εφαρμογή ενός αποτελεσματικού σχεδίου δράσης, για τον επαναπροσδιορισμό και την τακτοποίηση των δημόσιων οικονομικών. «Περιμένουμε ότι θα το κάνουν» είπε, προσδιορίζοντας: «Ο Ελληνας υπουργός δεσμεύτηκε απέναντί μας, θα πρέπει να ανταποκριθεί στη δέσμευσή του».
Ο Νικολά Σαρκοζί παρουσίασε χθες πρόγραμμα στρατηγικών επενδύσεων που θα γίνουν στο δεύτερο μέρος της θητείας του και θα χρηματοδοτηθούν μέσω «μεγάλου κρατικού δανείου», ύψους 35 δισ. ευρώ. Οι επενδύσεις προορίζονται να καλύψουν καθυστερήσεις στην ανταγωνιστικότητα της γαλλικής οικονομίας και θα διοχετευθούν σε πέντε τομείς. Ενδεκα δισεκατομμύρια ευρώ για την ανώτατη παιδεία, 8 δισ. στην έρευνα, 6,5 δισ. στη βιομηχανία και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, 5 δισ. στη διαρκή ανάπτυξη και 4,5 δισ. στο Ιντερνετ. Η αντιπολίτευση εκφράζει ανησυχίες για τις επιπτώσεις της δανειοδότησης στην αύξηση του δημόσιου ελλείμματος.

ΠΡΕΖΑ TV
15-12-2009


enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: