Δευτέρα, Δεκεμβρίου 14, 2009

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΥΝΑΝΑΜΕΝΩΜΕΝΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ...

ΕΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ...ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑΥΜΑ...

Τετραετές πρόγραμμα περιορισμού του ελλείμματος στα επίπεδα του 3% ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του στο Ζάππειο. Υποστήριξε ότι δεν θα αυξήσει τα βάρη στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα ενώ προανήγγειλε φόρο 90% (!) στα bonus των τραπεζικών στελεχών του ιδιωτικού τομέα. «Μέσα σε τρεις μήνες θα πάρουμε αποφάσεις που δεν πήραμε δεκαετίες ολόκληρες», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, κηρύσσοντας την έναρξη του κοινωνικού διαλόγου.

Το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης, θα προβλέπει μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες σε ετήσια βάση. Στόχος είναι το έλλειμμα να περιοριστεί στο 7% στο τέλος του 2011 (από 9,1% στο τέλος του 2010), στο 5% στο τέλος του 2012 και στο 3% στο τέλος του 2013. Ταυτόχρονα, από το τέλος του 2012 θα ξεκινήσει και η προσπάθεια αποκλιμάκωσης του δημοσίου χρέους. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε νέο κύκλο μετοχοποιήσεων και αποκρατικοποιήσεων σε τομείς για τους οποίους δεν υπάρχει ενδιαφέρον συμμετοχής του Δημοσίου. Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για:

Δημιουργία και μετοχοποίηση στην κεφαλαιαγορά εταιρίας συμμετοχών του δημοσίου
Πρόγραμμα αξιοποίησης
της δημόσιας περιουσίας

Τη δημιουργία ενός «καλαθιού» αξιοποιήσιμων ακινήτων του δημοσίου και εισαγωγή στην κεφαλαιαγορά
Την ενιαία και επαγγελματική διαχείριση της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων
Την τιτλοποίηση εσόδων από το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας
Εισοδηματική πολιτική

Για τους μισθούς του Δημοσίου, ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη δέσμευση ότι οι αυξήσεις θα κινούνται στα όρια του πληθωρισμού για τους έχοντες αποδοχές έως 2000 ευρώ. Από αυτό το όριο και πάνω, δεν θα υπάρξει αύξηση πέραν της ωρίμανσης. Ο πρωθυπουργός παρέπεμψε για περισσότερες λεπτομέρειες στην ανακοίνωση της εισοδηματικής πολιτικής τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, έως τα μέσα του 2010 θα έχει υλοποιηθεί το ενιαίο κέντρο πληρωμής όλων των μισθών στο Δημόσιο.

Ta bonus των τραπεζικών στελεχών

Οι τράπεζες στις οποίες το δημόσιο έχει επιρροή, δεν θα δώσουν bonus στα στελέχη τους ακόμη και μετά την επιστροφή των “πακέτων στήριξης”, δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου. “Για τις τράπεζες του ιδιωτικού τομέα, προσέθεσε, δεν μπορούμε να επιβάλουμε κάτι τέτοιο. Μπορούμε όμως να φορολογήσουμε τα bonus και αυτό θα κάνουμε” υποστήριξε ο πρωθυπουργός και προανήγγειλε φόρο 90% στα bonus που θα διανείμουν οι ιδιωτικές τράπεζες στα στελέχη τους.

Φορολογικό

Πόθεν έσχες σε όλους τους εφοριακούς και παύση καθηκόντων σε όσους δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα εισοδήματα τους ανακοίνωσε ο Γ. Παπανδρέου. Υποστήριξε ότι η νέα φορολογική κλίμακα για τα φυσικά πρόσωπα θα ισχύσει για τα εισοδήματα του 2010. Προανήγγειλε κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης για όλα τα εισοδήματα και τα επιδόματα στο δημόσιο ενώ έκανε λόγο για λογιστικό προσδιορισμό όλων των εισοδημάτων και κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει ρόλο συντονιστή στην καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος.

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε επίσης:

Εφαρμογή από το 2010 της προοδευτικής φορολόγησης της μεγάλης ακίνητης περιουσίας
Επαναφορά του φόρου κληρονομιάς και γονικών παροχών με υψηλότερο αφορολόγητο
Κατάργηση χαριστικών φοροαπαλλαγών
Φορολόγηση των διανεμομένων κερδών στα φυσικά πρόσωπα
Φορολόγηση της υπεραξίας από βραχυχρόνιες χρηματιστηριακές συναλλαγές με συμψηφισμό των ζημιών
Κωδικοποίηση και απλούστευση της φορολογικής νομοθεσίας
Λογιστικό προσδιορισμό όλων των εισοδημάτων
Αποτελεσματικό έλεγχο όλων των ενδο-ομιλικών συναλλαγών
Φορολόγηση των συναλλαγών με εξωχώριες (offshore) εταιρείες
Ηλεκτρονική παρακολούθηση της αγοράς των καυσίμων, για την πάταξη του λαθρεμπορίου.
Υποχρέωση διατήρησης επαγγελματικών λογαριασμών στις τράπεζες, διασύνδεση με τα πληροφοριακά συστήματα και πρόσβαση των φορολογικών υπηρεσιών
Γενίκευση του πόθεν έσχες στις δηλώσεις και εφαρμογή του καθολικού πόθεν έσχες στον έλεγχο
Σύστημα έκπτωσης φόρων μέσω αποδείξεων.
Κατάρτιση προγράμματος στοχευμένων διασταυρώσεων και διεξαγωγή φορολογικών ελέγχων βάσει ευρημάτων από το 2010
Δημοσιοποίηση στο διαδίκτυο των στοιχείων εισοδημάτων και φόρου από εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθερα επαγγέλματα (εφαρμογή ν.2238/1994)

Περιστολή δαπανών

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, έκανε λόγο για δραστική περιστολή δαπανών στον δημόσιο τομέα ενώ προσέθεσε ότι έχει ήδη ζητήσει από τους υπουργούς του να ανακοινώσουν τριετές πλάνο περιστολής στα υπουργεία της ευθύνης τους. Έκανε λόγο για μείωση των λειτουργικών δαπανών του κράτους κατά 10%, περιορισμό της σπατάλης στα ασφαλιστικά ταμεία ενώ επανέλαβε την πρόθεση να παγώσουν οι προσλήψεις το 2010 και στη συνέχεια να γίνεται μία νέα πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις. Επίσης έκανε λόγο για:

Περιορισμό μέχρι και κατά το ένα τρίτο των συμβάσεων εργασίας στους περισσότερους τομείς του δημοσίου τομέα
Κλείσιμο του ενός τρίτου των γραφείων του ΕΟΤ και απορρόφηση των γραφείων τύπου του εξωτερικού από τις πρεσβείες
Μείωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων το 2011 και το 2012
Μείωση κατά 50% στις αμοιβές των αμοιβών δ.σ. στις ΔΕΚΟ αλλά και στον αριθμό των εκπροσώπων.

Στον τομέα της Υγείας και Πρόνοιας δεσμεύτηκε για πολιτική δραστικής καταπολέμησης της σπατάλης στις δαπάνες για τα φάρμακα και τις προμήθειες νοσοκομείων. Εξήγγειλε, μεταξύ άλλων, διπλογραφικό σύστημα καταγραφής σε όλα τα νοσοκομεία, μέσα στο α' εξάμηνο του 2010, αποκεντρωμένες διαδικασίες ηλεκτρονικών προμηθειών, ηλεκτρονική συνταγογράφηση και παρουσία ορκωτών λογιστών στα ασφαλιστικά ταμεία.

Όσον αφορά στην εργασία των μεταναστών, υπογράμμισε ότι η νομοθεσία αφορά και στους μετανάστες και η αγορά εργασίας δεν είναι σκλαβοπάζαρο. προανήγγειλε ταχεία υιοθέτηση της κοινοτικής οδηγίας που προβλέπει κυρώσεις σε επιχειρήσεις που απασχολούν παράνομα αλλοδαπούς.

"Ψαλίδι" και στη δημόσια διοίκηση
Ο Γ. Παπανδρέου επιβεβαίωσε ότι οι αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση θα προηγηθούν των εκλογών του Νοεμβρίου, ώστε οι επόμενοι δήμαρχοι και οι αιρετοί, για πρώτη φορά, περιφερειάρχες να εκλεγούν με το νέο σύστημα. Δεν αναφέρθηκε στους νομάρχες, γεγονός που δίνει συνέχεια στις πληροφορίες που κάνουν λόγο για κατάργηση της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης. Υπογράμμισε ότι τα επίπεδα διοίκησης θα μειωθούν από πέντε που είναι σήμερα, σε τρία, ώστε η κεντρική διοίκηση του κράτους να απελευθερωθεί και να αφιερωθεί στην επιτελική, ελεγκτική δράση.

Παραλληλα, πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, θα επιχειρήσει κατά την αυριανή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών να συνδέσει την καταπολέμηση της διαφθοράς με την εξυγίανση της οικονομίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες , ο κ. Παπανδρέου θα περιγράψει για μια ακόμη φορά την οικονομική κατάσταση της χώρας και θα επιχειρήσει να ζητήσει συναίνεση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε ό,τι αφορά στην καταπολέμηση του φαινομένου της διαφθοράς.
Εξάλλου, στις 5.00' το απόγευμα της Τρίτης, θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΚΟΥΜΠΑ ΤΑ 300ΔΙΣ ΕΥΡΩ;;;

ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΟΒΑΡΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΑΓΓΕΛΊΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΓΗΣ...ΜΕ Ο,ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ...

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ...ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΑ ΚΑΖΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ.
ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗ;;;;


ΠΡΕΖΑ TV
14-12-2009

3 σχόλια:

kostas karampas είπε...

ωραια τα ειπε ο γιωργοσ κυριως για τη φορολογηση του 90 τοισ εκατο του μπονουσ των μεγαλοστελεχων των τραπεζων.Πχ περυσι πηρε μπονους ενας 800.000 ευρώ.Αποφασισε ο ιδιος να το παρει και το πηρε

spyros1000 είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΚΟΥΜΠΑ ΤΑ 300ΔΙΣ ΕΥΡΩ;;;


ΛΑΘΟΣ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΕΖΑ.......

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ???

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

Μάθε να ξεχωρίζεις πρώτα το έλλειμμα από το χρέος, αγράμματε, που έχεις και άποψη.