Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2009

ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΑΥΡΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ...ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ;;;ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕ

Η Ισπανία έκανε το πρώτο βήμα προς την απαγόρευση του σταυρού στα σχολεία ενώ επικυρώθηκε κοινοβουλευτική πρωτοβουλία που ζητά από την κυβέρνηση να εφαρμόσει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ).
Το ΕΔΑΔ είχε καταδικάσει στις αρχές Νοεμβρίου την Ιταλία για την ύπαρξη σταυρών στις σχολικές αίθουσες, κάτι που κρίθηκε ότι είναι ενάντιο στο δικαίωμα των γονιών να μορφώνουν τα παιδιά τους σύμφωνα με τις πεποιθήσεις τους και στο δικαίωμα ανεξιθρησκίας των παιδιών.
Η ισπανική πρωτοβουλία, που ξεκίνησε από τους βουλευτές ενός μικρού κόμματος της αριστεράς, του Καταλανικού Κόμματος (ERC), εγκρίθηκε από την κοινοβουλευτική επιτροπή με 20 ψήφους υπέρ και 16 κατά, με την υποστήριξη βουλευτών του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE) και των Εθνικιστών της Γαλικίας (BNG).

Ο υπουργός παιδείας της Ισπανίας, Ανχελ Γκαμπιλόντο δήλωσε σήμερα ότι βλέπει "με καλό μάτι το αίτημα να γίνει ένας νόμος" που σέβεται το άρθρο 16 του Συντάγματος.
Ο πρόεδρος του Επισκοπικού Συνεδρίου, Αντόνιο Μαρία Ρούκο Βαρέλα, δήλωσε από τη μεριά του ότι λυπάται γι' αυτή την πρωτοβουλία και ελπίζει να μείνει "στο στάδιο της επιτροπής".
Η απόσυρση των σταυρών θα "στερήσει από τις οικογένειες και τα παιδιά που είναι εγγεγραμμένα στα δημόσια σχολεία, το δικαίωμα να βλέπουν το πιο χαρακτηριστικό και βασικό σύμβολο της πίστης τους, μία πίστη που διαμορφώνει την προσωπική τους ιστορία, την ιστορία της οικογένειας και του λαού τους", πρόσθεσε ο Βαρέλα.

ΑΛΗΘΕΙΑ,ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ,ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΣ ΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.
ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΚΕΦΤΕΙ ΠΩΣ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ,ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΑΣΠΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ;;;

Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
3-12-2009

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

re atheo kathiki,ti provlima exeis me ton stayro,mporeis na moy peis?

Ανώνυμος είπε...

Χέσε μας ρε 12:48 με τους σταυρούς σου.
Δεν έχουν καμία θέση οι σταυροί και λοιπές παπαριές στις αίθουσες!
Έλεος!

Ανώνυμος είπε...

ρε γαμιολια, τι προβλημα εχετε με τους στραυρους, εαν δεν αρεσει τους μεταναστες να πανε να γαμηθουνε και φυγουν να πανε στις χώρες τους, δεν θα αλλάξει η Ελλάδα επειδη ηρθαν αυτοι, ας αλλάξουν αυτοί εαν γουστάρουν να μείνου

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ,ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΣ ΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.
Το Πρέζα έχει απόλυτο δίκιο εδώ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΕΠΙΔΟΞΟΙ ΑΠΟΔΟΜΙΤΕΣ,ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΘΑ ΣΑΣ ΕΡΘΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ

10.10πμ είπε...

@ 3:22

Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα, η μη αλλαγή.
Αν γινόταν του χεριού σου (και ατόμων της δικής σου νοοτροπίας) θα ζούσαμε ακόμα στο μεσαίωνα!
Αυτά τα λέω εγώ που μεγάλωσα σε ξένη χώρα (ευρωπαϊκή) και έχω δει και την άλλη πλευρά (ευρωπαϊκή, όχι την βορειο-αφρικάνικη-ελληνική...)...