Σάββατο, Δεκεμβρίου 12, 2009

ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΕΒ ΓΙΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΨΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΚΥΙΝΔΥΝΕΥΕΙ...

Σύγκλιση των μεγάλων κομμάτων σε κεντρικά ζητήματα -αφού δεν είναι εφικτή η συγκυβέρνηση- ώστε η κοινωνία να αντιληφθεί τη σοβαρότητα του προβλήματος της οικονομίας, να το αποδεχτεί και να είναι έτοιμη να συνεισφέρει κι αυτή για την επίλυσή του, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος, σε συνέντευξή του χθες σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.

«Είναι δραματικές οι συνθήκες, αλλά δεν είναι απελπιστικές. Πιστεύω ότι υπάρχουν οι δυνατότητες να μη φθάσουμε στα χειρότερα» είπε, ενώ αναφερόμενος στη δυνατότητα συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής ανάγκης δήλωσε: «Το ζητούμενο -δεν ξέρω αν είναι πρακτικά εφικτό, αλλά μέχρι τώρα δεν ήταν στην ελληνική πολιτική ιστορία, να συγκροτηθεί συγκυβέρνηση δηλαδή- είναι να υπάρξει, οπωσδήποτε, σύγκλιση στους βασικούς άξονες. Στις κεντρικές κατευθύνσεις της πολιτικής πρέπει να υπάρξει συμφωνία για να καταλάβει η κοινωνία το πρόβλημα».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ χαρακτήρισε εθνικά κρίσιμο το 2010 και υποστήριξε πως ο χρόνος εξόδου της χώρας από την κρίση θα εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορα θα τρέξουμε.
Εν όψει των μέτρων που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός τη Δευτέρα, ο κ. Δασκαλόπουλος είπε πως περιμένει από τον κ. Παπανδρέου αποφασιστικότητα και σταθερότητα στην εφαρμογή των λύσεων και των αποφάσεων που απαιτεί η περίσταση.
«Ξέρουμε ποια είναι αυτά τα μέτρα. Τα συζητάμε καθημερινά με τις παρέες μας, στη δουλειά μας, παντού. Ηρθε η ώρα να τα πάρουμε» επισήμανε και κάλεσε όλες τις κοινωνικές ομάδες, καθεμία από την πλευρά της να κάνει θυσίες και να αλλάξει τον τρόπο σκέψης και τις συνήθειες που είχε.

ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΕΒ...ΔΙΝΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ...ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ...ΟΧΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ...ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ...ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΘΟΥΝ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΙΝΔΥΝΕΨΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ.

ΠΡΕΖΑ TV
12-12-2009

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διατεθειμένοι να «παγώσουν» τους μισθούς τους για όσο χρόνο απαιτείται λόγω της οικονομικής κρίσης δηλώνουν οι δικαστές και εισαγγελείς.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που έγινε σήμερα παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης, του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και πλήθους πολιτικών προσώπων, ο πρόεδρος της Ένωσης, Χαρ. Αθανασίου, ανέφερε ότι το δικαστικό σώμα δέχεται το «πάγωμα» των μισθών, αλλά όχι τη συρρίκνωση των αποδοχών του.



ρε την κωλοφαρα που κανει και θυσιες!...

η πιο προνομιουχα ταξη

σιγα, μην ψοφησετε απο την πεινα.

Ανώνυμος είπε...

Μηπως θα επρεπε και οι 300 βολεφτες να κανουν μειωση στο μισθο πεινας που παιρνουν?

Ανώνυμος είπε...

Να μειωθουν και οι μισθοι των 300 που μας κυβερνουν τοσα χρονια και δεν εχουμε δει προκοπη εως τωρα

Ανώνυμος είπε...

pali ta idia tha leme?