Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2009

ΝΕΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΣΤΙΣ ΝΗΕΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ,ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΗΣΕΙ ΜΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ...ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ!!!

Σοβαρότατα ερωτήματα προκαλεί η στάση της κυβέρνησης στο θέμα των 3.000 στρεμμάτων στην περιοχή Νηές του Δήμου Σούρπης στη Μαγνησία, που έχει αποκληθεί και ...«νέο Βατοπέδι». Τα ερωτήματα παραμένουν και μετά την απάντηση που έδωσε χτες ο υφυπουργός Οικονομίας, Ν. Σαχινίδης σε Ερώτηση του βουλευτή Α. Νάνου. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην περιοχή, η οποία περιέχει και δασική έκταση, βρίσκεται υπό έλεγχο, ενώ τη νέμεται η Μητρόπολη Δημητριάδος, η οποία την έχει παραχωρήσει στην εταιρεία «Ντόλφιν Κάπιταλ Ινβεστορς», προκειμένου να δημιουργηθούν ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και γήπεδα γκολφ.

Η κυβέρνηση ...ενδιαφέρεται για την επένδυση που πραγματοποιείται και όχι για το περιβάλλον, όπως τουλάχιστον προέκυψε από την απάντηση του υφυπουργού, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η αποσαφήνιση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος αποτελεί προϋπόθεση για την επένδυση και γι' αυτό είναι και στη δική μας προτεραιότητα», αφού «είναι αδιανόητο να γίνεται επένδυση με αμφιβολίες για το ιδιοκτησιακό καθεστώς»! Ο Ν. Σαχινίδης, αφού παρέθεσε το δικαστικό ιστορικό της υπόθεσης, δήλωσε γενικά ότι το υπουργείο στοχεύει «να εξαντληθεί κάθε διαθέσιμο μέσο για τη συλλογή στοιχείων, ώστε να προστατευτούν τα συμφέροντα του Δημοσίου».

Ανταπαντώντας ο Α. Νάνος έκανε λόγο για «προσπάθεια της Μητρόπολης - που λειτουργεί ως επιχειρηματίας - για αξιοποίηση μοναστικών εκτάσεων», καθώς και «αξιοποίηση δασικών εκτάσεων, ώστε να τις πολεοδομήσουν για πολυκατοικίες, ξενοδοχεία και γήπεδα γκολφ με το πρόσχημα των μεσογειακών αγώνων». Αναφερόμενος στις κυβερνητικές ευθύνες τόνισε πως «καθυστερεί η τύχη του πορίσματος» για το ιδιοκτησιακό καθεστώς που έχει ανατεθεί σε αρμόδια υπάλληλο, προσθέτοντας πως «ούτε σήμερα δώσατε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, καθώς και απάντηση, για το ποια θα είναι η παρέμβαση της πολιτείας, ώστε να σταματήσουν οι διαδικασίες πολεοδόμησης, αφού το έργο αναμένεται να αρχίσει το καλοκαίρι».

Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ Α.Ε,ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ;;;
ΕΤΣΙ ΚΙ'ΑΛΛΙΩΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ STANDAR ΕΣΟΔΑ!!
ΕΜΕΙΣ ΙΔΕΕΣ ΒΑΖΟΥΜΕ...!!!

ΠΡΕΖΑ TV
8-12-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

στη μητροπολη δημητριαδος λειτουργουσε ο γνωστος σε ολους μας χριστοδουλος. δεν ξερω το κατα ποσο ειναι σχετικο τωρα αλλα μπορει να γινει στο μελλον. επισης το θεμα ειναι ανοιχτο εδω και αρκετα χρονια αλλα παντα θαβεται καπου στην πορεια απο τα μμε