Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2009

ΝΕΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ,ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΕΙ Η ΑΔΕΔΥ...

Την πρόθεσή της να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στον Ιανουάριο γνωστοποίησε χθες η ΑΔΕΔΥ, αν η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίσει τα ασφαλιστικά και μισθολογικά αιτήματα των δημοσίων υπαλλήλων.
«Η πολιτική των περικοπών, της μείωσης των εισοδημάτων και των αποδοχών, που η κυβέρνηση εξαγγέλλει, και η αύξηση του αδιεξόδου στο Ταμείο Πρόνοιας επιδεινώνει τη θέση των μισθωτών και των συνταξιούχων του Δημοσίου. Θα συνεχίσουμε απεργιακά τον αγώνα, για να μην πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι», αναφέρει η τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση, που πραγματοποίησε χθες διάβημα διαμαρτυρίας στη Βουλή και στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ). Η ΑΔΕΔΥ ζητεί μεταξύ άλλων:

Να ενισχυθεί άμεσα με κρατική χρηματοδότηση το ΤΠΔΥ, αφού ο χρόνος καταβολής του εφάπαξ έχει υπερβεί τους 20 μήνες (το έλλειμμα του Ταμείου αγγίζει τα 750 εκατ. ευρώ, ενώ χρωστά πάνω από 17.000 εφάπαξ).
Να στηριχθεί οικονομικά και ο τομέας της περίθαλψης, καθώς οι φαρμακευτικοί σύλλογοι έχουν ανακοινώσει διακοπή της χορήγησης φαρμάκων από την 1η Φεβρουαρίου του 2010 στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ.
Πραγματικές αυξήσεις μισθών, αφού -όπως επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της- «οι συνταξιούχοι των 1.300 ευρώ και οι δημόσιοι υπάλληλοι των 1.450 ευρώ, έπειτα από 35 χρόνια εργασίας, θεωρούνται υψηλόμισθοι, ενώ γι αυτούς που έχουν λιγότερες αποδοχές, η αύξηση, που αναμένεται να δοθεί, είναι της τάξης των 15-20 ευρώ».

Να μην εφαρμοστεί η απόφαση του Ευρωδικαστηρίου για την εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών.
Να καταργηθούν οι ελαστικές μορφές εργασίας στο Δημόσιο και να καλυφθούν οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Να αναμορφωθεί το φορολογικό σύστημα, έτσι ώστε τα φορολογικά βάρη να τα σηκώσουν οι πραγματικά έχοντες και κατέχοντες - «να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία, τα επιχειρηματικά και τραπεζικά κέρδη, η περιουσία της εκκλησίας και οι δραστηριότητες από εξωχώριες εταιρείες».

ΠΡΕΖΑ TV
22-12-2009


ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια: