Τρίτη, Δεκεμβρίου 15, 2009

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΠ...ΜΕ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ COSCO ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Εθελούσια έξοδος προβλέπεται μεταξύ άλλων στο πρακτικό συμφωνίας που υπέγραψαν η διοίκηση του οργανισμού με τους εργαζομένους. Παράλληλα, ο Γ. Ανωμερίτης ανακοίνωσε το σχέδιο του ΟΛΠ προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα της Ναυπηγοεπισκευαστικής Βάσης Πειραιά, που θα τα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Συγκεκριμένα, στο πρακτικό συμφωνίας μεταξύ της διοίκησης του ΟΛΠ και της Ομοσπονδίας Μονίμων Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος και της Ένωσης Λιμενεργατών προβλέπονται τα εξής:

Ίδρυση Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων, που θα είναι επιφορτισμένη με τον έλεγχο και την επίλυση όλων των προβλημάτων που προκύπτουν, μεταξύ των διαφορετικών καθεστώτων λιμενικών υπηρεσιών της χώρας.
Η υπαγωγή του συνόλου του προσωπικού στο λόγο καταγγελίας του άρθρου 12 παρ. 4α του Ν. 2688/1999, που προβλέπει ότι οι προβλεπόμενες συνθήκες αορίστου χρόνου ισχύουν για όλο το προσωπικό.
Ομογενοποίηση όλων των κατηγοριών του προσωπικού, δηλαδή κατάργηση των υπουργικών αποφάσεων που πρόβλεπαν ειδικό καθεστώς στον ΟΛΠ. Πλέον θα ισχύει ότι και για τις υπόλοιπες ΔΕΚΟ.
Νέα συμφωνία για οικειοθελή συνταξιοδότηση, με κίνητρα για τους εργαζομένους.
Εθελούσια έξοδος.
Εξασφάλιση ισοδύναμων όρων εργασίας και αμοιβής των εργαζομένων του ΟΛΠ και μετά τη λειτουργία της προβλήτας Ι.

Για τους εργαζομένους προβλέπεται οικονομικό κίνητρο 5.000 ευρώ και επιπλέον 5.000 ευρώ για κάθε έτος που μεσολαβεί μεταξύ της αποχώρησης και του χρόνου υποχρεωτικής συνταξιοδότησης. Το συνολικό ποσό των κινήτρων δεν θα ξεπερνά τα 25.000 ευρώ.

Τις προτάσεις του για την επίλυση των μακροχρόνιων προβλημάτων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Βάσης Πειραιά κατέθεσε ο Γιώργος Ανωμερίτης, τονίζοντας ότι θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Οι προτάσεις αυτές είναι:

1. Ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία στην Ελλάδα και την Αττική, σε σχέση με τα συμφέροντα του ΟΛΠ.
2. Αναβάθμιση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Βάσης Πειραιά.
3. Νέο καθεστώς εργασιών για τη Σαλαμίνα και την Κυνόσουρα. Ανάπτυξη υποδομών για τη ναυπηγοεπισκευή.
4. Αναδιάταξη λιμενολεκάνης Πειραιά μετά τη λειτουργία της Προβλήτας Ι ΣΕΜΠΟ.
5. Ίδρυση θυγατρικής εταιρίας του ΟΛΠ για την υποβοήθηση ανάπτυξης των μικρομεσαίων ναυπηγοεπισκευαστικών επιχειρήσεων Πειραιώς – Περάματος - Σαλαμίνας.
6. Αναπτυξιακές Υποδομές Πειραιά – Περάματος για την υποστήριξη των ναυπηγοεπισκευαστικών επιχειρήσεων.
7. Θεσμική ανάπλαση του ισχύοντος πλαισίου για τις ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις στον Πειραιά.

Παράλληλα, το συμβούλιο διεύθυνσης του ΟΛΠ έκανε δεκτή την εισήγηση του Γ. Ανωμερίτη για αναδιάρθρωση του Οργανικού και Λειτουργικού Αναπτύγματος του ΟΛΠ. Το νέο οργανόγραμμα προβλέπει τα εξής

1. Εγκαθίσταται ένα νέο πρότυπο διοίκησης στηριγμένο στη φιλοσοφία των αποκεντρωμένων συστημάτων με ισχυρή κεντρική ελεγκτική οργανωτική στάθμη.
2. Ενισχύονται οι λειτουργίες “Προστασίας του Περιβάλλοντος”, “Στρατηγικού Σχεδιασμού”, “Προώθησης Σχέσεων” και “Επιθεώρησης Λειτουργιών και Ποιότητας”.
3. Καθιερώνεται πλήρες σχήμα διαφάνειας με ανάρτηση όλων των σημαντικών αποφάσεων Διοίκησης και Υπηρεσιών στο Διαδίκτυο.
4. Ξεκινάει η στελέχωση των δύο Γενικών Διευθύνσεων, των 13 Διευθύνσεων και των 3 Υπηρεσιών μέσω του Υπηρεσιακού Συμβουλίου μέσω αξιοκρατικών και αντικειμενικών διαδικασιών εκδήλωσης ενδιαφέροντος των εχόντων τα απαιτούμενα προσόντα.
5. Η αναδιάρθρωση και στελέχωση των λοιπών επιπέδων του οργανογράμματος (στάθμης Τμήματος) θα ακολουθήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών σε επίπεδο “Διεύθυνσης”.

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΕΦΗΜΕΡΟ ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΣΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
15-12-2009

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τσέπωσαν το “πακέτο” οι προστάτες του δημοσίου συμφέροντος και όλα φίνα.
64 εκ. σε 300 εργαζόμενους για εθελουσία και υφιστάμενο καθεστώς εργασίας στους νεοπροσληφθέντες.Τα Golden Boys του λιμανιού!!
Αλλά εσύ μαλάκα δεν μπορείς να κλείσεις το λιμάνι.Εεεε μπορείς ????
Κάνε πως κουνιέσαι και τσουπ το πούλο ……
Δημόσιο φίλε.. είναι σαν το τζόκερ

Ανώνυμος είπε...

mia xara oi efoplistes ergates.

an den tous areze tha to ksanakleinane to limani
apo avrio, den kollane pouthena,
san diko tous magazaki to exoune.

plirone pali xrysafi malaka ellina
gia na pane na ksekourastoun spitaki tous pio syntoma kati kalopliromena palikaria..