Τρίτη, Δεκεμβρίου 01, 2009

ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ECOFIN...ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΡΕΛΟ ΓΕΛΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΑΡΦΙΣΤΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ...

Eφικτό θεωρούν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών να δοθεί παράταση στην Ελλάδα, τρία ή τέσσερα χρόνια, για να μειώσει το έλλειμμα κάτω απο το 3%, ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup, την Τρίτη.
(ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΗΣΑΝ...)

Παράλληλα, σε δηλώσεις στήριξης της ελληνικής οικονομίας πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, κατά την οποία η Ελλάδα αναμένεται να μπει σε καθεστώς επιτήρησης, προχώρησαν την Κυριακή ο επίτροπος Χοακίν Αλμούνια και ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Ο κ. Αλμούνια σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει ποτέ, διότι έχει τη στήριξη της ΕΕ, ενώ πρόσθεσε ότι θα χρειαστεί να πληρώσει περισσότερο για να δανειστεί.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, εξέφρασε την εκτίμηση ότι "η ελληνική οικονομία θα βγει από την κρίση", επαναλαμβάνοντας ότι "το πρόβλημα της οικονομίας είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που παρουσίαζε η ΝΔ... κάτι που μας υποχρεώνει να μείνουμε ακόμα περισσότερο πιστοί στη φιλοσοφία και στο πρόγραμμά μας, γιατί δεν μας νοιάζει απλώς να βελτιωθούν οι αριθμοί και τα μεγέθη, αν δεν έχουμε πάνω από όλα την ευημερία των πολιτών της χώρας μας".
Ο εκπρόσωπος ερωτηθείς αν η Ελλάδα θα λάβει περιθώριο ώς το 2014 για να μειώσει το έλλειμμα της και αν συνδυάζεται αυτό στο μυαλό των Ευρωπαίων με την πρόταση για ένταξη των Δ. Βαλκανίων στην ΕΕ την χρονιά εκείνη, είπε ότι "πρώτα απ’ όλα συνδυάζεται στην πολιτική την δική μας, θέλουμε ισχυρή θέση στο εξωτερικό για να έχουμε ισχυρή θέση και στα εξωτερικά".

"Αναστολή της δυσπιστίας" έναντι της Ελλάδας ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε άρθρο του στην εφημερίδα "Γουόλ Στριτ Τζέρναλ", τονίζοντας ότι "είμαστε αποφασισμένοι για διορθωτικές αλλαγές".
Στο μεταξύ, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για πρώτη φορά, μετά από επτά μήνες αυξάνεται ο πληθωρισμός στη Ευρωζώνη. Τον Νοέμβριο διαμορφώθηκε στο 0,6% από υποχώρηση 0,1% που κατέγραφε τον προηγούμενο μήνα.

Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΧΡΕΟΚΟΠΉΣΕΙ,ΑΠΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΝΕ,ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΝΤΑΒΑΔΕΣ ΜΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΚΥΡΟΥΣ,ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ...
ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ...ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΛΕΙ ΩΣ ΥΠΟΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ...
ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ...ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΏΒΡΑΚΑ...ΘΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΑΝΕΊΖΟΥΝ ΜΕ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ...ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ...ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ...

ΠΡΕΖΑ TV
1-12-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: