Πέμπτη, Δεκεμβρίου 31, 2009

ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ELITE...

Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν από χτες και οι εργαζόμενοι στην αποθήκη του εργοστασίου της ΕΛΙΤ, οι οποίοι προμήθευαν τα καταστήματα με εμπορεύματα και παρ' όλα αυτά οι εργαζόμενοι παρέμεναν απλήρωτοι. Σήμερα αναμένεται να κατατεθούν από τους εργαζόμενους ασφαλιστικά μέτρα ζητώντας να παρθεί από το δικαστήριο προσωρινή διαταγή ώστε να πάψουν να διακινούνται τα εμπορεύματα.

Με το πρόσχημα ότι η εταιρεία «δεν έχει έσοδα» η εργοδοσία αρνείται να καταβάλει τα δεδουλευμένα δύο μηνών (Νοέμβρη - Δεκέμβρη) και έδωσε μόνο το δώρο Χριστουγέννων. Την ίδια στιγμή σε πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ της εταιρείας δε συζητήθηκε καν το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης 1.000 ευρώ προς τους εργαζόμενους, οι οποίοι ήδη βρίσκονται στη διαδικασία συγκέντρωσης υπογραφών για να σταλεί υπόμνημα διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας με αυτό το αίτημα.

Οι εργαζόμενοι παλεύουν συσπειρωμένοι γύρω από το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας-Ιματισμού-Δέρματος και την εργοστασιακή επιτροπή, βρίσκονται στο εργοστάσιο σε καθημερινή βάση, συζητούν στις γενικές συνελεύσεις για ό,τι προκύπτει. Το επόμενο διάστημα θα κινηθούν αγωνιστικά απαιτώντας από τη διοίκηση και την κυβέρνηση να πληρωθούν και να εξακολουθήσει να λειτουργεί το εργοστάσιο.

ΠΡΕΖΑ TV
31-12-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: