Δευτέρα, Ιανουαρίου 18, 2010

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΝΕΙ 1ΕΚ.ΕΥΡΩ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ,180 ΠΑΙΔΙΑ ΑΜΕΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ....

Στον κεντρικό δρόμο του Φιλύρου βγήκαν διαμαρτυρόμενα, χθες, τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ιδρύματος που φιλοξενεί 180 παιδιά με ειδικές ανάγκες, στη Θεσσαλονίκη. «Εδώ και δύο χρόνια που το Ινστιτούτο Αναπτυξιακής Αποκατάστασης έγινε κρατικό, εγκαταλείφθηκε στη μοίρα του από την Πολιτεία», καταγγέλλουν.
Ιδρύθηκε ως Ψυχολογικό Κέντρο Βόρειας Ελλάδας το 1958, από την ψυχολόγο Ευτυχία Νανάκου, που αφιέρωσε όλη της τη ζωή στα παιδιά με νοητική στέρηση και δώρισε την περιουσία της, ώστε να αναπτυχθούν δομές που θα διευκόλυναν τη ζωή τους. Το 2006 μετονομάσθηκε σε Ινστιτούτο Αναπτυξιακής Αποκατάστασης και εντάχθηκε στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

«Τα τελευταία δύο χρόνια η Πολιτεία δεν δείχνει κανένα σοβαρό ενδιαφέρον για τη λειτουργία και την πρόοδο του ιδρύματος», αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Γιώργος Κασσελούρης, επισημαίνοντας ότι «ακόμη περιμένουμε να έρθει από το υπουργείο κανονισμός λειτουργίας».
«Μας κοροϊδεύουν», υποστηρίζουν οι γονείς. «Κάθε τόσο που επικοινωνούμε για να μάθουμε τι έγινε, μας λένε σήμερα - αύριο, σήμερα - αύριο, αλλά εν τω μεταξύ έχουν περάσει χρόνια».

Το Ινστιτούτο Αναπτυξιακής Αποκατάστασης φιλοξενεί σήμερα συνολικά 180 παιδιά, ηλικίας 6 έως 30 ετών, απ' τα οποία 135 ζουν με τις οικογένειές τους και τα υπόλοιπα είναι οικότροφα.
«Επί σειρά ετών ζητούσαμε το ίδρυμα να γίνει δημόσιο, καθώς δεν υπήρχαν πόροι για ν' αντιμετωπιστούν τα έξοδα λειτουργίας και προσωπικού. Οταν αυτό έγινε, πιστέψαμε πως τα προβλήματα λύθηκαν. Ωστόσο, το υπουργείο το εγκατέλειψε».
Οι γονείς υποστηρίζουν ότι το προσωπικό των 67 ατόμων δεν επαρκεί. Χρειάζονται ειδικοί δάσκαλοι, παιδαγωγοί, παιδοψυχολόγοι.

ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΡΑΓΙΚΟ ΡΕ ΓΑΜΩΣΤΑΥΡΟΙ ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΕΝΑ ΣΚΑΣΜΟ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΣΘΟΦΟΡΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΛΙΓΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΩΣΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΊΖΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ Η ΨΥΧΟΥΛΑ ΤΟΥΣ...

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
18-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: