Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2010

ΠΕΣΜΕΝΟΣ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 2009,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ,ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ...

Οδυνηρή ήττα για τον ελληνικό τουρισμό αποτέλεσε η χρονιά που έφυγε, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου.
Τα έσοδα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων εκτιμάτα ότι ήταν το 2009 μειωμένα κατά περίπου 20%, έναντι -16,4% του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Οι αφιξεις ξένων τουριστών στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 7% (-5% παγκοσμίως) και οι τουριστικές εισπράξεις κατά περίπου 11%. Κατά το α' εξάμηνο του 2009, σύμφωνα με τη Eurostat, οι διανυκτερεύσεις ξένων τουριστών στα ελληνικά ξενοδοχεία μειώθηκαν κατά 10%, ενώ μεγάλη βουτιά, κατά 22%, σημείωσε η μέση κατά κεφαλή δαπάνη των ξένων που επιλέγουν τη χώρα μας για να κάνουν διακοπές.

Όσον αφορά στις προοπτικές για το 2010, οι διεθνείς τάσεις δείχνουν ήδη ότι θα εμφανίσει περαιτέρω μείωση ο αριθμός τουριστών μέσων και υψηλότερων οικονομικών δυνατοτήτων. Περισσότερο αισιόδοξες εμφανίζονται οι προοπτικές για τις κρουαζιέρες και τον τουρισμό τρίτης ηλικίας.

ΠΡΕΖΑ TV
14-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: