Παρασκευή, Ιανουαρίου 08, 2010

ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΟ 2009,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ...

Αύξηση 16% στις πωλήσεις των εισιτηρίων κατέγραψαν οι γερμανικές κινηματογραφικές αίθουσες το 2009, ενώ και ο τζίρος τους αυξήθηκε κατά 25%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την γερμανική ομοσπονδία εταιρειών διανομής, ο τζίρος των γερμανικών κινηματογραφικών αιθουσών υπολογίζεται στο ένα δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση εδώ των τελευταίων 20 χρόνων.Ο αριθμός των θεατών για το 2009 ξεπέρασε τα 144 εκατ., την ώρα που το 2008 ανέρχονταν σε 129 εκατ..

Οι αυξήσεις αυτές αποδίδονται κυρίως στις ταινίες 3D, καθώς και στην οικονομική κρίση. "Περισσότερες από 500 αίθουσες, σε σύνολο 4.800 που υπάρχουν σε ολόκληρη την χώρα, έχουν πλέον οθόνες 3D και γι' αυτές τις αίθουσες οι κινηματογράφοι έχουν αυξημένο εισιτήριο", δήλωσε ο πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας εταιρειών διανομής, Γιούργκεν Κλίνγκσπορν.
"Ακόμα ένα γεγονός που έπαιξε ρόλο στην αύξηση των επισκεπτών είναι η οικονομική κρίση και η ανάγκη που ένιωσαν οι καταναλωτές να πηγαίνουν συχνότερα στον κινηματογράφο για να αλλάξουν παραστάσεις", πρόσθεσε ο Κλίνγκσπορν.

ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΊΝΟΥΜΕ ΜΑΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ GAMATO...Ή ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΣ ΚΑΛΟΣ TRACKER.

ΠΡΕΖΑ TV
8-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: