Παρασκευή, Ιανουαρίου 08, 2010

ΕΝ ΕΤΕΙ 2010 ΚΑΙ Η ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ...

Τρεις εκτελέσεις θανατοποινιτών διεξήχθησαν χθες στο Τέξας, στο Οχάιο και στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ. Και για τις τρεις εκτελέσεις χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος της θανατηφόρου ένεσης.
Η πρώτη εκτέλεση έγινε στη φυλακή Χάντσβιλ του Τέξας. Ο κατάδικος στον οποίο επιβλήθηκε η ποινή ήταν ο 51χρονος Κένεθ Μόσλι και είχε καταδικαστεί επειδή πυροβόλησε και σκότωσε έναν αστυνομικό κατά τη διάρκεια απόπειρας ληστείας, το 1997.

Ο Μόσλι είχε κάνει αίτηση για επιείκια, ωστόσο το Συμβούλιο Αναστολών του Τέξας την απέρριψε. Όπως γράφει η εφημερίδα Houston Chronicle, η συγκεκριμένη εκτέλεση είχε αναβληθεί δύο φορές μετά από προσφυγή του και εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων.
Σημειώνεται ότι το 2008, στην πολιτεία του Τέξας διεξήχθησαν 24 εκτελέσεις καταδίκων, σχεδόν τις μισές του συνόλου των 52 εκτελέσεων που έγιναν εκείνη τη χρονιά σε όλη την χώρα.
Λίγες ώρες πριν το θάνατο του Μόσλι, στο Οχάιο, είχε εκτελεστεί επίσης με θανατηφόρα ένεση, ο 37χρονος Βέρνον Σμιθ, ο οποίος είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία ενός ιδιοκτήτη καταστήματος κατά τη διάρκεια ληστείας το 1993.
Η τρίτη εκτέλεση έγινε στην πολιτεία της Λουιζιάνα και συγκεκριμένα στη φυλακή της Ανγκόλα και ήταν η πρώτη από το 2002.
Ο 47χρονος Τζέραλ Μπόρντελον, ο οποίος εκτελέστηκε και αυτό με θανατηφόρα ένεση,είχε βρεθεί ένοχος για το βιασμό και τη δολοφονία της 12χρονης θετής θυγατέρας του, το 2002.

ΠΡΕΖΑ TV
8-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: