Πέμπτη, Ιανουαρίου 07, 2010

ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΝ,ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΚΑΤΑ 2%,ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

Διαρκείς επαφές με υπουργούς και υψηλόβαθμους εκπροσώπους των παραγωγικών υπουργείων, και "ξεσκόνισμα" των προωθούμενων μέτρων εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας περιλαμβάνουν οι δραστηριότητες του κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που βρίσκεται από την Τετάρτη στη χώρα μας.
Η Αθήνα πρόκειται να υποβάλει εντός του μηνός το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης και οι κοινοτικοί εμπειρογνώμονες θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην κατάρτιση του, ενώ κάθε μήνα θα παρακολουθείται στενά η τήρηση του Προγράμματος από την Ελλάδα.
Οι κοινοτικοί αξιωματούχοι επικεντρώνονται στο ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των μέτρων που περιλαμβάνονται στο ΠΣΑ, ζητώντας την ποσοτικοποίηση των αποτελεσμάτων που θα έχουν τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση.
Εξάλλου, κατά τη συνάντηση που είχαν με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, οι εκπρόσωποι της Κομισιόν και της ΕΚΤ εστίασαν την προσοχή τους στην περικοπή των δαπανών μέσω της μείωσης των συντάξεων και την περαιτέρω ευελιξία στην αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, παρουσιάσθηκαν πολύ δύσπιστοι ως προς τα στοιχεία που τους προσκομίζονται και ζητούσαν διευκρινίσεις για συγκεκριμένες δαπάνες
Πήγες του υπουργείου Εργασίας διευκρίνιζαν πάντως στους δημοσιογράφους οτι δεν τίθεται για την κυβέρνηση θέμα μείωσης συντάξεων και μισθών.
Πρόσθεσαν ότι στα μέτρα που παρουσιάσθηκαν περιλαμβάνονται ο εξορθολογισμό της ιατροφαρμακευτικής δαπάνης των ταμείων, η πάταξη της εισφοροδιαφυγής, η μείωση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και η καθιέρωση άμεσου φόρου για την ενισχυση του ασφαλιστικού συστήματος.
Επίσης, πιέζουν για μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα και μείωση μισθών στο Δημόσιο κατά 7%.

Νωρίτερα την Πέμπτη οι κοινοτικοί αξιωματούχοι συναντήθηκαν με την υπουργό Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, στην οποία επισήμαναν την έλλειψη επαρκούς ανταγωνισμού σε πολλούς κλάδους της αγοράς.
Ανέφεραν ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τα υψηλότερα επιτόκια, ενώ της παρέδωσαν έγγραφο, στο οποίο περιγράφονται οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας υποψήφιος επενδυτής στη χώρα μας.
Το κλιμάκιο θα συναντηθεί την Πέμπτη το απόγευμα και με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ενώ την Παρασκευή πριν φύγουν οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα επισκεφθούν τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).
Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης θα κατατεθεί στο υπουργικό συμβούλιο της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 13 -15 Ιανουαρίου.
Το Πρόγραμμα θα συζητηθεί επίσης στην Οικονομική Επιτροπή της Βουλής και θα σταλεί στο τέλος Ιανουαρίου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να εξεταστεί από το Κολέγιο των Επιτρόπων στις 27 Ιανουαρίου.

Ως “πολύ εποικοδομητικό” χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής το κλίμα που υπήρξε στη συνάντηση του ευρωπαϊκού κλιμακίου με επιχειρησιακούς παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών. Ο κ. Πεταλωτής, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι “δεν έγινε έλεγχος ούτε επιθεώρηση, απλώς έγινε μια συνεργασία των υπουργείων με το κλιμάκιο”.
Tην ίδια στιγμή η ισπανική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέκλεισε την Πέμπτη κάθε περίπτωση οικονομικής διάσωσης, από τις άλλες χώρες μέλη της ΕΕ, της Ελλάδας.

ΟΤΑΝ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΤΡΕΛΟ ΓΕΛΙΟ...
ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΕΒΑΙΑ ΓΕΛΙΟ ΘΑ ΤΟ ΡΙΞΟΥΜΕ,ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
7-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: