Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2010

ΝΕΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ...ΠΡΟΣΉΓΑΓΑΝ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ 30 ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ...

Νέο κρούσμα αστυνομικής αυθαιρεσίας εις βάρος μαθητών καταγγέλλουν αυτή τη φορά γονείς της περιοχής Παπάγου. Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, και συγκεκριμένα λίγη ώρα μετά την έκρηξη της βόμβας στον Αγνωστο Στρατιώτη, αστυνομικοί με πολιτικά προσήγαγαν αγεληδόν στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου περίπου 30 μαθητές οι οποίοι βρίσκονταν στην πλατεία της λεγόμενης Ομπρέλας. Μάλιστα, η προσαγωγή στο τμήμα έγινε αν και πολλοί από τους μαθητές έδειξαν, όταν τους ζητήθηκε, αστυνομικές ταυτότητες.
Στις διαμαρτυρίες γονέων, που έφθασαν στο τμήμα, και μαθητών για την αναίτια προσαγωγή, ο διοικητής του ΑΤ Παπάγου, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, επικαλέστηκε «για τη διεξαγωγή της επιχείρησης», όπως είπε, την «παράκληση» του δημάρχου κ. Β. Ξύδη να επιληφθεί άμεσα η Αστυνομία προκειμένου να διαλευκανθεί το ζήτημα αλλεπάλληλων βανδαλισμών στην εν λόγω πλατεία.

Εκπληξη πάντως προκάλεσε, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, η πολύωρη ομιλία-«κατήχηση» του ίδιου διοικητή προς τους γονείς και τους μαθητές, από τους οποίους φέρεται να ζήτησε «να γαλουχούνται με την πεποίθηση ότι η Αστυνομία φροντίζει την ασφάλειά τους και να μην κλονίζεται η εμπιστοσύνη τους σε αυτήν», ενώ «καθησύχασε» τις διαμαρτυρίες τους για την πλέον του τριώρου ταλαιπωρία, λέγοντας ότι «την επόμενη φορά, σας υπόσχομαι ότι η όλη διαδικασία θα κρατήσει ελάχιστα».
Εντύπωση επίσης προκάλεσε ότι νωρίτερα οι αστυνομικοί που είχαν προσαγάγει τους μαθητές ρωτούσαν αν ανάμεσά τους βρίσκονταν αλλοδαποί, και στις αρνητικές απαντήσεις επιδοκίμαζαν εμφαντικά, ενώ ο αστυνομικός που διασταύρωνε τα στοιχεία των προσαχθέντων απευθύνθηκε υβρίζοντας δύο από τους μαθητές, όταν διεπίστωσε ότι χαμογελούσαν. Μόλις όμως παρενέβη ένας από τους γονείς, ζήτησε «συγγνώμη» για τη φρασεολογία του επικαλούμενος «εκνευρισμό και θυμό για άλλους λόγους».
«Αστοχο συμβάν που μπορεί να προκαλέσει κακά παρελκόμενα» χαρακτηρίζει το γεγονός η γιατρός κυρία Μαρία Δαμολή , η οποία υπήρξε συντάκτρια επιστολής διαμαρτυρίας, στην οποία περιγράφονται όσα διαδραματίστηκαν στο ΑΤ Παπάγου, καθώς συνόδευσε εκεί γονείς ορισμένων εκ των προσαχθέντων μαθητών.

Τα διαδραματισθέντα πάντως στο ΑΤ Παπάγου απασχόλησαν και την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ η Ενωση Γονέων των σχολείων της περιοχής προσανατολίζεται να καταθέσει αναφορά και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας τη διερεύνηση της υπόθεσης. Πάντως ο δήμαρχος Παπάγου κ. Ξύδης, μιλώντας προς «Το Βήμα», χαρακτήρισε «υποβολιμαίο και ψευδές» το σκέλος όσων αναφέρονται και αφορούν την αίτησή του προς την Αστυνομία, επιφυλασσόμενος μάλιστα να δημοσιοποιήσει το τμήμα αλληλογραφίας του δήμου με το τοπικό αστυνομικό τμήμα που αναφέρεται στο ζήτημα των βανδαλισμών στην πλατεία.

ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ,ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ ΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ;;;
ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ;;;

ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΔΕ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ,ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ 100 ΜΕΡΕΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ;;;;

ΠΡΕΖΑ TV
14-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: