Τετάρτη, Ιανουαρίου 06, 2010

ΟΜΗΡΟΙ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ 40 ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ...ΑΣ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ...

Σε κατάσταση «ομηρείας» στα πλοία όπου δουλεύουν παραμένουν περισσότεροι από 40 ναυτικοί διαφόρων εθνικοτήτων, μακριά από τις οικογένειες τους, με λιγοστά εφόδια, ακόμη και τις γιορτινές μέρες που πέρασαν. Οι ναυτικοί παραμένουν απλήρωτοι, αδυνατώντας να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, παρά τις εκκλήσεις ναυτεργατικών οργανώσεων και πολιτικών για επίλυση του προβλήματος.
Τα εμπορικά πλοία, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι δεμένα κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του λιμανιού του Πειραιά, αλλά και στην Ελευσίνα και το Πέραμα, έχουν γίνει κατ' ανάγκη δεύτερο σπίτι για τους ναυτικούς, οι οποίοι έχουν ως στήριγμα Έλληνες και ξένους συναδέλφους τους.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ελληνικής αντιπροσωπείας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μεταφορών (ITF), γίνονται την περίοδο αυτή προσπάθειες για συνδρομή στα πληρώματα 5 εμπορικών πλοίων με ξένες σημαίες, τα όποια βρίσκονται υπό εγκατάλειψη ή κατάσχεση.
Από τα πλοία που βρίσκονται στην περιοχή του Πειραιά, συνεχίζει να προκαλεί αίσθηση η περίπτωση των 19 Φιλιππινέζων ναυτικών, μελών του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «Aetea Sierra» με σημαία Παναμά. Οι Φιλιππινέζοι εξακολουθούν να μένουν απλήρωτοι και εγκλωβισμένοι από τον περασμένο Ιούλιο, καθώς αποτελούν τα θύματα της οικονομικής διαμάχης που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην πλοιοκτήτρια εταιρεία και τους ναυλωτές. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η Ένωση Φιλιππινέζων μαζί με το Δίκτυο Μεταναστών παρέδωσαν εφόδια στους ναυτικούς.

ΑΣ ΒΡΕΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΓΙ'ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΡΕ ΚΑΡΓΙΟΛΙΔΕΣ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΘΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ;;;;ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ;;;;

ΠΡΕΖΑ TV
6-1-2010


tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: