Τρίτη, Ιανουαρίου 05, 2010

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ 50ΕΚ.ΔΟΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ,Η ΓΑΛΛΙΑ ΜΕΙΩΝΕΙ ΕΚ ΝΕΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ...

ΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟ-ΥΣΤΕΡΙΑΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ,ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥΦΑ ΗΤΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ...
ΕΣΠΕΙΡΑΝ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ...ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΕΘΑΝΑΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ 10000 ΑΤΟΜΑ...ΔΗΛΑΔΗ 90% ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠ'ΟΤΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΙΚΗ ΓΡΙΠΗ...

Η γαλλική κυβέρνηση ακύρωσε την παραγγελία 50 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου κατά της νέας γρίπης που προκαλείται από τον ιό H1N1. Η αντιπολίτευση της χώρας άσκησε έντονη κριτική ότι οι παραγγελίες των εμβολίων ήταν μια δαπανηρή υπερβολή και λαμβάνοντας υπόψη την ηπιότερη εκδήλωση της πανδημίας.
Η γαλλίδα υπουργός Υγείας Ροζλίν Μπασελό ανακοίνωσε την ακύρωση συμβολαίων για περισσότερες από τις μισές από τις 94 εκατομμύρια δόσεις που παραγγέλθηκαν το καλοκαίρι, όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κήρυξε τον κόσμο σε κατάσταση πανδημίας.

Η αλλαγή στρατηγικής της Γαλλίας οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι από τα τέλη Νοεμβρίου, οι διεθνείς υγειονομικές αρχές συνιστούν μόνο μία ένεση. Οι αρχικές προβλέψεις ήταν ότι θα χρειάζονταν δύο ενέσεις για κάθε πρόσωπο.
Παράλληλα, η πανδημία αποδείχθηκε λιγότερο φονική από ό,τι έκφράζονταν φόβοι ότι θα ήταν. Μέχρι στιγμής, μόνο 5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί μέχρι τώρα στη Γαλλία.
Οι παραγγελίες 50 εκατομμυρίων δόσεων ακυρώθηκαν "για λόγους γενικού συμφέροντος" εξήγησε η υπουργός Υγείας. "Δεν είχαν παραδοθεί ούτε είχαν πληρωθεί, έτσι ακυρώθηκαν" διευκρίνισε η ίδια.
Με τον τρόπο αυτό, εξοικονομούνται "περισσότερα από τα μισά" από τα 712 εκατομμύρια ευρώ που είχαν δεσμευτεί για την αγορά των εμβολίων αυτών, συμπλήρωσε η υπουργός.
Εξάλλου, η αποκάλυψη, την Κυριακή, ότι πλεονάζοντα εμβόλια πωλούνται στο εξωτερικό προκάλεσε έντονες κριτικές σε βάρος της κυβέρνησης. Οι επικριτές της κυβέρνησης την κατηγόρησαν ότι αγόρασε υπερβολικά πολλά εμβόλια προς όφελος των φαρμακοβιομηχανιών.

ΠΡΕΖΑ TV
5-1-2010

1 σχόλιο:

prince serengeti είπε...

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ.ΕΧΩ ΤΗΝ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ ΤΩΝ ΑΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ&ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΓΩ ΙΣΩΣ ΓΙΝΩ ΚΑΛΑ.ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΓΡΙΠΗ ΤΗΣ ΑΝΙΑΤΗΣ ΜΑΛΑΚΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ &ΚΑΝΕΝΑ ΕΜΒΟΛΙΟ ΩΣ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ