Τετάρτη, Ιανουαρίου 06, 2010

ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ,ΥΨΟΥΣ 650.000ΕΥΡΩ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 12 ΕΤΩΝ!!!

ΠΟΣΟ ΝΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΛΑΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΡΘΕΙ ΕΝΑΣ ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ;;;

Ποσό 650.000 ευρώ διεκδικεί δικαστικώς ο Δήμος Ηρακλείου από 12 τσιγγάνους που ζούσαν σε καταυλισμό της Νέας Αλικαρνασσού για οφειλόμενα τέλη ύδρευσης σχεδόν 12 ετών!
Η υπόθεση έχει εκδικαστεί ερήμην, καθώς οι κατηγορούμενοι -σύμφωνα με πληροφορίες- έχουν εγκαταλείψει την περιοχή και έχουν μετακινηθεί στη Βόρεια Ελλάδα. Οπως καταγγέλλει η Ενωση Πολιτών κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας, στο Ηράκλειο, «μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κανένα από τα απαραίτητα έργα υποδομών, ενώ μέχρι το 1997 η υδροδότηση γινόταν με βυτία ιδιωτών, με αποτέλεσμα τα μισά παιδιά του καταυλισμού να πάσχουν από ηπατίτιδα».

Εν συνεχεία, η ΔΕΥΑΗ (Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου) χορήγησε 12 παροχές στο όνομα συγκεκριμένων ατόμων, από τα οποία έπρεπε να υδρεύονται όλοι οι κάτοικοι του καταυλισμού. Τα χρήματα για τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΗ θα τα συγκέντρωναν οι τσιγγάνοι - ομαδάρχες, στο όνομα των οποίων μπήκαν οι υδρομετρητές. Παρά το γεγονός ότι ελάχιστοι λογαριασμοί πληρώθηκαν, η ΔΕΥΑΗ συνέχισε την υδροδότηση. Η Ενωση Πολιτών ρωτάει τη δημοτική επιχείρηση γιατί δεν διέκοψε την υδροδότηση όταν τα ποσά ήταν μικρά και θα μπορούσαν να εισπραχθούν διότι τώρα είναι εξαιρετικά απίθανον να συμβεί κάτι τέτοιο.

Η απάντηση της ΔΕΥΑΗ είναι ότι «στην αρχή οι τσιγγάνοι ήταν συνεπείς, αλλά μετά αδιαφόρησαν πλήρως. Είχε επέμβει και ο εισαγγελέας. Διακόψαμε την υδροδότηση πολλές φορές, αλλά από ένα σημείο και μετά η κατάσταση έγινε αβίωτη. Οι τεχνικοί μας δεν μπορούσαν να επέμβουν διότι οι κάτοικοι του καταυλισμού τούς κυνηγούσαν. Μας απειλούσαν διαρκώς. Είχαμε ζητήσει ακόμη και παρουσία αστυνομικής δύναμης, αλλά η αστυνομία απάντησε ότι δεν μπορούσε», λέει στην «Κ» ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΗ, Γιάννης Βιτσαξάκης. Σύμφωνα με τον ίδιο, εξαντλήθηκε οποιαδήποτε δυνατότητα. «Εγιναν συσκέψεις επί συσκέψεων για να διευθετηθεί το θέμα. Οταν όμως ο κεντρικός αγωγός περνάει από τον οικισμό των τσιγγάνων, οι οποίοι για να μας εκβιάσουν τον έσπαγαν κάθε τρεις και λίγο, γίναμε τελικά όμηροι αυτής της κατάστασης», καταλήγει ο κ. Βιτσαξάκης.

ΠΡΕΖΑ TV
6-1-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

an exeis ena kentriko agogo na trexei monima para poly preza.....

......