Τετάρτη, Ιανουαρίου 13, 2010

9 ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...

Μητροπολίτες, κληρικοί, πανεπιστημιακοί, δικηγόροι και οικονομολόγοι αποτελούν τα μέλη των επιτροπών της Εκκλησίας που θα προετοιμάσουν τον διάλογο με την Πολιτεία. Τα μέλη των επιτροπών θα πρέπει μέσα σε τρεις μήνες να επεξεργαστούν όλα τα μείζονος σημασίας ζητήματα που εκκρεμούν στις σχέσεις με την Πολιτεία και να καταθέσουν τις προτάσεις τους στην Ιερά Σύνοδο.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής της συνεδρίασης η Ιερά Σύνοδος συγκρότησε εννέα επιτροπές οι οποίες θα συζητήσουν θέματα όπως η οριοθέτηση των σχέσεων Εκκλησίας και Πολιτείας, η εκκλησιαστική περιουσία, αλλά και σύγχρονα ζητήματα, όπως η νέα τεχνολογία και η στήριξη στους νέους. Εξι ιεράρχες με πρώτους τους Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμο και Φιλίππων κ. Προκόπιο και τρεις γνωστοί πανεπιστημιακοί, όπως ο κ. Χαρ. Παπαστάθης , θα οριοθετήσουν τις σχέσεις της Εκκλησίας με την Πολιτεία. Τέσσερις ιεράρχες γνώστες των οικονομικών θα επεξεργαστούν όλα τα προβλήματα που ανακύπτουν στις σχέσεις με την Πολιτεία εξαιτίας της εκκλησιαστικής περιουσίας. Επικεφαλής της επιτροπής ορίστηκε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Θεόκλητος, ενώ θα συμμετέχει και ο οικονομολόγος και γενικός διευθυντής των Οικονομικών της Εκκλησίας κ. Αντ. Ζαμπέλης . Στις επιτροπές που συγκροτήθηκαν συμμετέχουν μητροπολίτες που εκπροσωπούν όλες τις τάσεις της Ιεραρχίας. Και είναι χαρακτηριστικό ότι επικεφαλής της επιτροπής για το Κοινωνικό Εργο της Εκκλησίας ορίστηκε ο Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος, κύριος αντίπαλος του κ. Ιερωνύμου στη διεκδίκηση για τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο. Στην επιτροπή για την Παιδεία και τη Νεότητα ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, επίσης υποψήφιος για τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο. Στην επιτροπή για τον Πολιτισμό και τις Νέες Τεχνολογίες συμμετέχουν ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος, στενός συνεργάτης του κ. Ιερωνύμου, αλλά και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος , ο οποίος συνδέεται άμεσα με τον Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευστάθιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χθεσινή συνεδρίαση ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος μίλησε στους Συνοδικούς Ιεράρχες για τη βελτίωση της λειτουργίας του «Συνοδικού Πολιτεύματος της Εκκλησίας» και, μεταξύ άλλων, πρότεινε την αλλαγή του τρόπου εκλογής των μητροπολιτών.

ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΣΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΠΟΛΥΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚKΛΗΣΙΑ;
ΑΛΗΘΕΙΑ...ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠIΤΡΟΠΕΣ;;;;

ΠΡΕΖΑ TV
13-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: