Δευτέρα, Ιανουαρίου 11, 2010

ΔΙΑΘΝΗ ΚΑΡΙΕΡΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ..ΕΔΩΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟ BBC...!!!ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΧΩΡΣ ΣΥΝΟΡΑ...

"Η Ελλάδα το 2004 ήταν ένας πολύ καλύτερος τόπος σε σχέση με σήμερα", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε τηλεοπτική εκπομπή του BBC, αναφερόμενος στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Ο Έλληνας υπουργός επέρριψε μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την οικονομική κατάσταση στις "αποτυχίες" της προηγούμενης διακυβέρνησης, όπως είπε, παραδεχόμενος ωστόσο ότι υπάρχουν και άλλα διαρθρωτικά προβλήματα, προβλήματα ανταγωνιστικότητας και διαφθοράς που θυμίζουν το μύθο του Σίσυφου.
Στην εισαγωγή της η δημοσιογράφος της εκπομπής Hardtalk χαρακτήρισε την Ελλάδα ως "ασθενή της Ε.Ε.", μία από τις πιο διεφθαρμένες χώρες της Ευρώπης στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης, με κοινωνικές αντιδράσεις στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση την ώρα που η Κομισιόν χάνει την υπομονή της. Παρομοίασε δε το έργο του κ. Παπακωνσταντίνου με ηράκλειο άθλο.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι το έλλειμμα αξιοπιστίας, η οποία "πήρε πολλά χρόνια να χτιστεί και λίγα για να διαλυθεί". Απαντώντας σε ερώτηση για εσωκομματικές έριδες στο ΠΑΣΟΚ με αφορμή την οικονομική πολιτική, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είπε ότι σε όλα τα μεγάλα κόμματα ακούγονται πολλές φωνές, ωστόσο η κυβέρνηση μιλά με μία φωνή. Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο κοινωνικών ταραχών λόγω των μέτρων λιτότητας, ο Έλληνας υπουργός σχολίασε ότι οι πολίτες θέλουν να δουν το βάρος να μοιράζεται ισότιμα και οι αλλαγές να είναι αποτελεσματικές. "Έχουμε τη λαϊκή εντολή να προβούμε σε αλλαγές", τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Ο Έλληνας υπουργός απέρριψε επίσης τις αιτιάσεις περί νεποτισμού στην ελληνική πολιτική, χαρακτηρίζοντας το Γιώργο Παπανδρέου "μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες ανάκαμψης στην πολιτική στην Ελλάδα". Σε ερώτηση για τη διαφθορά τόνισε ότι αυτή δεν βρίσκεται στο DNA των Ελλήνων, αλλά έχει να κάνει με την οργάνωση των θεσμών και την έλλειψη πολιτικής βούλησης για την αντιμετώπισή της. Πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι εδώ για να διορίσει ημέτερους.
Ξεκαθάρισε, τέλος, ότι το έλλειμμα είναι 12,7% του ΑΕΠ και σημείωσε ότι η Ελλάδα θα κρίνεται κάθε μήνα, καθώς οι αγορές θέλουν να δουν αποτελέσματα ήδη από το πρώτο τρίμηνο του 2010.

ΠΡΕΖΑ TV
11-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: