Τρίτη, Ιανουαρίου 12, 2010

ΜΑΣ ΚΡΑΖΕΙ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΟΛΙ ΡΕΝ,ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...


Θέμα μείζονος ανησυχίας για τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα των δημοσίων οικονομικών της ΕΕ χαρακτήρισε το ελληνικό έλλειμμα ο νέος επίτροπος για τις νομισματικές υποθέσεις, Όλι Ρεν. Κατά την ακρόασή του από τα μέλη του ευρωκοινοβουλίου τόνισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες απτά και χειροπιαστά μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να τεθεί η χώρα εκτός ευρωζώνης. Ο νέος κοινοτικός επίτροπος σημείωσε ακόμη ότι η Επιτροπή παρακολουθεί με κάποια ανησυχία την κρίσιμη κατάσταση στην Ελλάδα και πως σε συνέχεια της αποστολής αντιπροσωπείας της Επιτροπής στην Αθήνα την προηγούμενη εβδομάδα, τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο θα ληφθούν αποφάσεις για τα επόμενα βήματα.

Παράλληλα, ο κοινοτικός επίτροπος σημείωσε ακόμη ότι η Επιτροπή και η Eurostat στηρίζουν την Ελλάδα για τα μέτρα που λαμβάνει επιμένοντας στην ανάγκη να κοινοποιούνται στις κοινοτικές υπηρεσίες σωστά και αξιόπιστα στοιχεία. Ακόμα, ο κ. Ρεν, ο οποίος σύντομα θα αναλάβει επισήμως καθήκοντα, είπε ότι το δημόσιο χρέος της ΕΕ "έχει καταστεί αφόρητο", υπογραμμίζοντας, ότι "θα πρέπει να ισορροπήσουμε, γι άλλη μία φορά, τα δημόσια οικονομικά μας μέσα στα ερχόμενα λίγα έτη. Τούτο, βέβαια, θα απαιτήσει μεγάλη αυστηρότητα στο εγγύς κιόλας μέλλον".

ΠΡΕΖΑ TV
12-1-2010

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρέζα και στα οικονομικά τα σχόλιά σου μου φαίνονται ύποπτα ...αντιρατσιστικά πακέτα μυρίζομαι.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΩΡΓΟ ΔΕΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΣ ΤΟ ΧΑΣΙΣΙ
ΠΕΡΑΣΑΝ 100 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΡΜΑΝΙΑΣΕΙ....ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ