Κυριακή, Ιανουαρίου 17, 2010

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ!!!

Ειδική επιτροπή για την προληπτική δασοπροστασία συνέστησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Σπύρος Βούγιας στη Σαββατιάτικη συνάντηση του με εθελοντικές οργανώσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το θέμα της συνάντησης εργασίας ήταν «η πυροπροστασία του Σειχ- Σου».
Ο υφυπουργός ανακοίνωσε τη σύσταση της παραπάνω επιτροπής στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι της Δασικής Υπηρεσίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, του υπουργείου Περιβάλλοντος, του υπουργείου Εσωτερικών, αλλά και οι εκπρόσωποι της Αερολέσχης Θεσσαλονίκης , του Εθελοντικού Σώματος Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών (ΕΣΕΠΑ), της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Επανομής, της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων , της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας , του δασαρχείου και της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Την εκδήλωση χαιρέτισαν η γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Λιόνη.
Εξήγησε ότι: "Βασικό αντικείμενο αυτής της Μικτής Ομάδας Εργασίας είναι, αφενός, η εισήγηση μιας σειράς μέτρων άμεσης υλοποίησης για την βελτίωση της πρόληψης στον τομέα των δασικών πυρκαγιών και, αφετέρου, η εκπόνηση ενός μακρόπνοου προγράμματος προληπτικών δράσεων για την θωράκιση του φυσικού περιβάλλοντος και, κυρίως, του δάσους απέναντι στον κίνδυνο των πυρκαγιών".

Επεσήμανε ότι η Επιτροπή, αυτή την περίοδο , επεξεργάζεται:
- Τη σύνταξη επιτόπιων και επικαιροποιημένων σχεδίων πρόληψης των δασικών πυρκαγιών με κλίμακα αναφοράς τα Δασαρχεία που αποτελούν τον αρμόδιο φορέα.
- Τις δυνατότητες μεγαλύτερης εμπλοκής και συνεισφοράς των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (π.χ. με την υλοποίηση του σχεδιασμού για την οργανωμένη απομάκρυνση του πληθυσμού σε περίπτωση κινδύνου από τις δασικές πυρκαγιές, την μεγαλύτερη ενεργοποίηση των ΟΤΑ στο πλαίσιο των ανανεωμένων δομών Πολιτικής Προστασίας, τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων ανάμεσα στους ΟΤΑ και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, κτλ.).
- Το ενδεχόμενο ένταξης του προσωπικού της υπό κατάργηση Αγροφυλακής στις περιφερειακές Δασικές Υπηρεσίες προκειμένου να συνεχίσουν τα στελέχη της να ασχολούνται με την προστασία του περιβάλλοντος.
- Την επείγουσα διαμόρφωση στοχευμένων προγραμμάτων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, την προσέλκυση εθελοντών, τη στελέχωση ομάδων φύλαξης, κτλ.
- Την καλύτερη οργάνωση και βελτίωση του συντονισμού των εθελοντικών φορέων και των δομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προστασία και φύλαξη των ευαίσθητων περιοχών με την αυξημένη χρήση των νέων τεχνολογιών.

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ ΜΑΚΡΙΑ...
ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ...ΛΟΓΙΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΑΞΗ...ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ...ΠΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΠΡΑΚΤΟ...
ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΤΡΩΜΕ ΑΛΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ...

ΠΡΕΖΑ TV
17-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: