Τετάρτη, Ιανουαρίου 06, 2010

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΣΕΛΗ...

Η VIVARTIA ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΦΡΕΣΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ (ΔΕΛΤΑ) ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ...

Επαφές με την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα. Λούκα Κατσέλη με θέμα την αναγραφή της χώρας προέλευσης στο γάλα είχε σήμερα το μεσημέρι ο Ανδρέας Βγενόπουλος.
Μετά την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης περί αναγραφής της χώρας προέλευσης του προϊόντος στις συσκευασίες και την αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας, αλλά και κατόπιν προηγούμενης επαφής που ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ομίλου Marfin Investment Group, είχε για το ίδιο θέμα μαζί με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κα. Κατερίνα Μπατζελή, αυτή τη φορά συζητήθηκαν θέματα πολιτικής προστασίας των καταναλωτών από παραπλανητικές εμπορικές πρακτικές στον κλάδο των τροφίμων.
Παράλληλα η κα. Κατσέλη τόνισε την διάθεση της κυβέρνησης να προασπίσει το συμφέρον του καταναλωτή αλλά και δευτερευόντως τους Έλληνες γαλακτοπαραγωγούς.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως η Vivartia αγοράζει περί το 35% της συνολικής παραγωγής γάλακτος της χώρας και είναι μια από τις ελληνικές επιχειρήσεις που ανοικτά έχει ταχθεί υπέρ της ενημέρωσης των καταναλωτών για τον τόπο προέλευσης του γάλακτος.

Πληροφορίες πάντως του protothema.gr αναφέρονται σε πιέσεις που συντονισμένα αναμένεται να ασκηθούν σε ευρωπαϊκό πλέον επίπεδο προς την ελληνική κυβέρνηση καθώς μεγάλες πολυεθνικές του γάλακτος θεωρούν πως με την ελληνική απόφαση θίγονται πάγια συμφέροντα τους.
Ιδιαίτερες φαίνεται να είναι οι πιέσεις από πολυεθνική βιομηχανία για την οποία φημολογείται πως μεγάλο μέρος των πρώτων υλών της προέρχονται από γειτονικές προς την Ελλάδα χώρες των Βαλκανίων.

ΠΡΕΖΑ TV
6-1-2010

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η συνεχής διαφήμιση Βγενόπουλου αποτελεί τεράστιο φάουλ για το ΠΡΕΖΑ-TV

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

αστα.θελουμε να μας δωσει διαφημιστικο πακετο και κανουμε τα παντα.γι αυτο υποστηριζουμε συνεχως τον ομιλο του.

Ποια διαφημιση ρε παπαρα;;;
Για διαφημιη σου φαινεται το κειμενο;;
Βαλε το μυαλο σου να δουλεψει...