Πέμπτη, Ιανουαρίου 07, 2010

ΣΕ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΜΕΣΩ ΕΝΤΟΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ...

Σε δανεισμό μέσω εντόκων γραμματίων προχωρά, εκτός απροόπτου, την ερχόμενη Τρίτη το υπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένα, επίκειται δημοπρασία εντόκων γραμματίων τρίμηνης, εξάμηνης και ετήσιας διάρκειας.
Και από τις τρεις δημοπρασίες θα μπορούσαν να αντληθούν περί τα 3 με 4 δισ. ευρώ, τα οποία σε συνδυασμό με τα 2 δισ. ευρώ που προδανείστηκε το Δημόσιο τον Δεκέμβριο καλύπτουν τις λήξεις περίπου 5 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν στον Ιανουάριο.

Μιλώντας χθες στην τηλεόραση του Bloomberg ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου εκτίμησε πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για ιδιωτικές τοποθετήσεις από επενδυτές εκτός Ε.Ε., ενώ υποστήριξε πως οι επενδυτές πρέπει να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν τη χώρα, καθώς θα διαβεβαιωθούν από την εκτέλεση του προϋπολογισμού ότι η κυβέρνηση υλοποιεί τις δεσμεύσεις της.
Προσδιορίζοντας στην περιοχή των 54 δισ. ευρώ τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για φέτος, 13 δηλαδή δισ. ευρώ λιγότερα σε σχέση με πέρσι, σημείωσε πως οι υψηλές λήξεις συγκεντρώνονται στο δεύτερο τρίμηνο. Για την ολοκλήρωση του δανειακού προγράμματος δήλωσε πως θα διερευνηθούν όλες οι δυνατότητες.

Μιλώντας στο Reuters ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ κ. Σπ. Παπανικολάου προανήγγειλε τις δημοπρασίες εντόκων γραμματίων και τόνισε πως η χώρα θα ακολουθήσει φέτος πιο ευέλικτες τακτικές στον δανεισμό της καθώς οι αβεβαιότητες παραμένουν.

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΟΛΠΑΚΙ ΜΕ ΤΑ ΕΝΤΟΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΠΟΡΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ...

ΠΡΕΖΑ TV
7-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: