Παρασκευή, Ιανουαρίου 29, 2010

Ο ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΡΗΝΙΣΤΗΣ ΟΜΠΑΜΑ...ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΗΠΑ...ΠΕΦΤΟΥΝ...ΟΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΑ ΠΕΣΜΕΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ...

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θέλει να επενδυθούν περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στην επόμενη πενταετία προκειμένου να συντηρηθούν το πυρηνικό οπλοστάσιο και τα εργαστήρια ατομικής έρευνας της χώρας, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν στην εφημερίδα Wall Street Journal.
Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο Μπάιντεν φέρεται να δήλωσε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα θα ζητήσει από το Κογκρέσο να εγκρίνει, στον προϋπολογισμό του 2010-11, το ποσό των 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη συντήρηση των πυρηνικών εγκαταστάσεων των ΗΠΑ. Το ποσό αυτό είναι αυξημένο κατά 600 εκατομμύρια δολάρια σε σχέση με τον τρέχοντα προϋπολογισμό.
Επιπλέον, η κυβέρνηση θέλει να δοθούν άλλα 5 δισεκατομμύρια μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια για το σκοπό αυτό. Ο Μπάιντεν σημείωσε ότι "ακόμη και σε περίοδο δύσκολων οικονομικών αποφάσεων, αυτές είναι επενδύσεις που πρέπει να γίνουν για την ασφάλειά μας".
Τον Απρίλιο του 2009 ο Ομπάμα είχε δηλώσει από την Πράγα ότι στόχος του είναι ένας κόσμος χωρίς πυρηνικά όπλα. Ωστόσο, ο Μπάιντεν εξήγησε ότι "για όσο διάστημα τα πυρηνικά όπλα θα είναι απαραίτητα για την υπεράσπιση της χώρας και των συμμάχων μας, θα διατηρούμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό πυρηνικό οπλοστάσιο".

ΠΡΕΖΑ TV
29-1-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Ομπάμα ξεκαθάρισε οτι τα λεφτά θα πάνε για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των πυρινικών, όχι για την δημιουργία νέων κεφαλών, καθώς είναι γνωστό οτι ηγείται της προσπάθειας μείωσης των πυρινικών όπλων στον κόσμο. Αυτο που θέλει είναι να εκσυγχρονίσει και να θωρακίσει τις εγκαταστάσεις. Απο την άλλη δήλωσε ανοιχτά οτι θα κάνουν πολλά εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας. Δημοσιογραφάρες που μεταφέρουν σχόλια ως ειδήσεις.
1)http://www.google.com/hostednews/afp/article/ALeqM5iOQJuyj_c2-Pgq7BVcXH7W4kyRHg
2)http://www.kansascity.com/444/story/1716639.html