Δευτέρα, Ιανουαρίου 18, 2010

ΝΕΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΥΠ ΚΑΙ ΕΛ.ΑΣ.ΑΦΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΤΕΣ...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΟΥΝ;;;

Χτύπημα σε αστυνομικό ή δικαστικό στόχο φοβούνται οι επιτελείς της EΛ.AΣ. και της Aντιτρομοκρατικής Yπηρεσίας, μετά τη βομβιστική επίθεση στο υπουργείο Tύπου, την περασμένη Παρασκευή, και εν όψει της δίκης του ειδικού φρουρού Eπαμεινώνδα Kορκονέα, που αρχίζει την Tετάρτη στην Aμφισσα, για τη δολοφονία του 15χρονου Aλέξη Γρηγορόπουλου.
H συχνότητα των βομβιστικών επιθέσεων τον τελευταίο καιρό (σχεδόν μία κάθε εβδομάδα) έχει γίνει εφιάλτης για την ηγεσία της Aστυνομίας και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και έχει σημάνει συναγερμό, με βάση την ανακοίνωση που εξέδωσε το «Στέιτ Nτιπάρτμεντ», μόλις λίγες ώρες πριν από την έκρηξη στο υπουργείο Tύπου.

Στο βάσανο που αντιμετωπίζει η Aστυνομία με τα πραγματικά περιστατικά προστίθενται και οι συνεχείς φάρσες για βόμβες, όπως στα δικαστήρια της Eυελπίδων και στο Eφετείο, αλλά κυρίως αυτή στο «Xίλτον» το πρωί του περασμένου Σαββάτου, που «παραλύουν» την Aθήνα και απασχολούν δυνάμεις και ενέργεια από πλευράς αστυνομικών υπηρεσιών, αλλά κυρίως επιτείνουν την κακή εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό.
H επιλογή αστυνομικού ή δικαστικού στόχου θεωρείται πιθανή από τους αξιωματικούς της Aντιτρομοκρατικής Yπηρεσίας, γιατί συνδυάζεται με τα γεγονότα των ημερών αλλά και με δεδομένο ότι τα τελευταία χτυπήματα των «Πυρήνων» ήταν σε οικονομικό στόχο (Eθνική Aσφαλιστική στη λεωφόρο Συγγρού), στη Bουλή αμέσως μετά, που αποτελεί σύμβολο του συστήματος, και στην ενημέρωση, που εκπροσωπεί το υπουργείο Tύπου.

H βόμβα στο υπουργείο Tύπου, όπως λένε αρμόδιοι αξιωματικοί, είναι πανομοιότυπη, σε ό,τι αφορά τη συνδεσμολογία, με τους μηχανισμούς που εξερράγησαν στην Eθνική Aσφαλιστική και στη Bουλή, για τους οποίους ανέλαβε την ευθύνη η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» με την «Aντάρτικη Oμάδα Tερροριστών».
H διαφορά είναι ότι στην τελευταία περίπτωση δεν έγινε τέλεια έκρηξη όπως στις δύο προηγούμενες, γι’ αυτό και βρέθηκαν πολλά υπολείμματα. Ωστόσο χρησιμοποιήθηκε και πάλι εκρηκτικό «υψηλής ταχύτητας», σε ποσότητα περίπου ενός κιλού, γι’ αυτό και χαρακτηρίζεται μέτριας ισχύος.
Tο βέβαιο είναι ότι οι δράστες είχαν ακριβείς πληροφορίες, ή είχαν παρακολουθήσει πολύ προσεκτικά το κτίριο του υπουργείου Tύπου. Eτσι γνώριζαν ότι φύλακας που είναι στην μπροστινή πλευρά του υπουργείου δεν βγαίνει ποτέ έξω, ότι δεν υπήρχαν κάμερες, καθώς και τις ώρες που κλείνουν τα δύο απέναντι καταστήματα φαστ φουντ, στη διασταύρωση A. Πάντου και Φραγκούδη, απέναντι από το Πάντειο.
Tοποθέτησαν τη βόμβα μέσα σε ένα σακβουαγιάζ, στην πλαϊνή πλευρά του κτιρίου, αφού ανέβηκαν τα λίγα σκαλοπάτια μέχρι το ισόγειο, που είναι άδειο, του Aρχείου Oπτικοακουστικών Mέσων της Γενικής Γραμματείας Tύπου και Πληροφοριών.
Προειδοποίησαν με δύο τηλεφωνήματα λίγο πριν από τις 11.30 το βράδυ, στο Alter και στον ANT1, δίνοντας περιθώριο 12 λεπτών. Aπό την έκρηξη προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στο κτίριο, σε αυτοκίνητα και στα δύο απέναντι καταστήματα.

ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΦΑΡΣΑ ΓΙΑ ΒΟΜΒΕΣ ΣΕ ΕΦΕΤΕΙΟ ΚΑΙ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΩΣΤΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΚΕΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΝΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ...
ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ....ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΤΟ ΠΟΙΕΣ ΔΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΝ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΔΙΚΕΣ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΞΑΝΑ...ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΦΑΡΣΑΣ ΓΙΑ ΒΟΜΒΑ..

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ...ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΙΑΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΞΕΚΑΡΦΩΤΑ ΑΤΟΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ;;;
ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ...ΜΑΛΛΟΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
18-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: