Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2010

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΜΕ ΜΠΛΟΚΑΚΙ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ

Την αντίδραση του ιατρικού κόσμου έχουν προκαλέσει οι προσλήψεις, για πρώτη φορά, γιατρών με... μπλοκάκι στο ΕΣΥ. Οι γιατροί που προσλαμβάνονται με ενδεκάμηνες συμβάσεις, μέσω του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), στελεχώνουν τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ως σήμερα έχουν γίνει περίπου 40 προσλήψεις γιατρών.

«Οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες στον χώρο της Υγείας το τελευταίο διάστημα, αντί να ενισχύουν το δημόσιο σύστημα υγείας, το υπονομεύουν με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ). Οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών της Αττικής καταγγέλλουν ότι η Ελλάδα παραμένει χωρίς δημόσιο σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης, ενώ οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό έχουν φθάσει σε τραγικά επίπεδα. «Οι κτιριακές δομές των δημόσιων νοσοκομείων είναι υπό κατάρρευση και οι χώροι υποδοχής και νοσηλείας παραμένουν απαξιωτικοί και εχθρικοί για τους πολίτες που αναγκάζονται να προσφεύγουν σε αυτούς» τονίζουν. «Η εγκατάλειψη αυτή», συνεχίζουν, «ωθεί καθημερινά τους πολίτες να προσφεύγουν στον υπερτροφικό ιδιωτικό τομέα υγείας για την επίλυση προβλημάτων τους».

ΠΡΕΖΑ TV
14-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: