Τετάρτη, Ιανουαρίου 13, 2010

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ,ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ Η ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ

Η οικονομική κρίση και η έξοδος από αυτήν, η εφαρμογή της Συνθήκης της Λισαβόνας, θέματα περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής, η ενέργεια, καθώς και ένα νέο ενεργειακό σχέδιο δράσης της ΕΕ, θέματα μετανάστευσης και ιδίως η μάχη κατά της λαθρομετανάστευσης και του ανθρώπινου «τράφικινγκ», είναι μερικά από τα ζητήματα, που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της Ισπανικής προεδρίας της ΕΕ, η οποία ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου για το τρέχον εξάμηνο και λήγει στις 31.6.2010.

Όπως εξήγησε κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου, στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ισπανός πρέσβης στην Αθήνα, Μιγκέλ Φουέρτες, η ισπανική προεδρία «συμπίπτει χρονικά με την εφαρμογή της Συνθήκης της Λισαβόνας, που ανοίγει μια νέα θεσμική περίοδο στην ΕΕ». Σημειώνεται ότι από τις αρχές Φεβρουαρίου, θα υπάρχει η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεδομένου ότι αυτές τις μέρες ήδη πραγματοποιούνται οι ακροάσεις των Επιτρόπων. Επίσης, ξεκινά και η νέα θητεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Η ισπανική προεδρία, όμως, θα ασχοληθεί και με θέματα ενίσχυσης της κοινωνικής διάστασης της Ευρώπης και στο πρόγραμμά της εμπεριέχεται η υιοθέτηση μιας νέας κοινωνικής χάρτας.
Σύμφωνα με τον Ισπανό πρέσβη, στις 11 Φεβρουαρίου αναμένεται η πραγματοποίηση έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το οποίο θα ασχοληθεί με την οικονομική κρίση, καθώς και την έξοδο από αυτήν.
Επιπλέον, ο κ. Φουέρτες σημείωσε ότι η κατάσταση μεταξύ των κρατών-μελών ως προς τα ζητήματα της οικονομικής κρίσης δεν είναι η ίδια, αφού άλλα βγαίνουν από αυτήν και άλλα βρίσκονται σε άλλη φάση της διαδικασίας. Υπογράμμισε ότι ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι πολύ σημαντικός και ότι θα πρέπει να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα της ΕΕ, ώστε να αποφευχθούν λάθη του παρελθόντος.

Άλλο θέμα, με το οποίο θα ασχοληθεί η ισπανική προεδρία, αφορά τη νέα στρατηγική της Λισαβόνας (δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, κα έως το 2020).
Επίσης, στο πλαίσιο των κοινωνικών θεμάτων, η ισπανική προεδρία στοχεύει στην ενίσχυση της κοινωνικής διάστασης της Ευρώπης, καθώς προβλέπει δράσεις υπέρ της κοινωνικής προστασίας και κατά του κοινωνικού αποκλεισμού.

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ...ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥΣ...ΘΕΩΡΏΝΤΑΣ ΞΑΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΧΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ...ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ...

ΠΡΕΖΑ TV
13-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: