Τρίτη, Ιανουαρίου 12, 2010

ΣΟΚ:ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ,ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕ ΒΑΝΑΥΣΑ ΣΥΓΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΤΟΥ...ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ...

Μία από τις καθημερινές αλλά κρυμμένες καλά ιστορίες, που δείχνουν τη σκληρή πλευρά της διαβίωσης στα σωφρονιστικά καταστήματα, κατάφερε να «δραπετεύσει» από το εσωτερικό των φυλακών.

Με τις κατηγορίες της απόπειρας βιασμού και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση σε βάρος συγκρατούμενού του παραπέμπεται να δικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου στις 18 Ιανουαρίου κρατούμενος του Καταστήματος Κράτησης Λάρισας.
Ο κατηγορούμενος φέρεται να αξίωνε για τον εαυτό του τον «αρχηγικό» ρόλο στο θάλαμο. Με συνεχείς ύβρεις, χτυπήματα και απειλές υποχρέωνε τον συγκρατούμενό του να κάνει διάφορες εργασίες, όπως να καθαρίζει, να ετοιμάζει καφέ, να μεταφέρει φαγητά, ακόμη και να τον «διασκεδάζει», χορεύοντας στο τραπέζι.

Οι δυο κρατούμενοι βρέθηκαν στον ίδιο θάλαμο από τις αρχές του 2006. Στο τέλος του Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς, ο... υπηρέτης του «αρχηγού» αρνήθηκε να χορέψει, όπως του ζήτησε ένα βράδυ.
Ο κατηγορούμενος, προκειμένου να τον «συνετίσει», τον άρπαξε με βία από το κρεβάτι του και τον έσυρε στην τουαλέτα του θαλάμου. Έφτιαξε με τη χρήση κομμένης λωρίδας σεντονιού αυτοσχέδια θηλιά, έδεσε την άκρη σε ψηλό σημείο και ανέβασε τον συγκρατούμενό του
σε καρέκλα. Αφού πέρασε τη θηλιά από το λαιμό του, τράβηξε την καρέκλα, με αποτέλεσμα ο κρατούμενος να κρεμαστεί για μερικά δευτερόλεπτα στο κενό. Τελευταία στιγμή τον άρπαξε άλλος κρατούμενος, κόβοντας το σεντόνι. Αφού ο παθών ανέκτησε τις αισθήσεις του, ο κατηγορούμενος απαίτησε να κρατήσει την αναπνοή του, πιέζοντας το λαιμό του, με αποτέλεσμα να λιποθυμήσει. Σε κατάσταση τρομοκράτησης και φόβου τον οδήγησε στον κύριο θάλαμο. Η «τιμωρία» για την άρνησή του να χορέψει στο τραπέζι για να τον διασκεδάσει δεν είχε λήξει.
Ο κατηγορούμενος κατέβασε το παντελόνι του και αφού ανάγκασε τον συγκρατούμενό να γονατίσει μπροστά του αξίωσε να του φιλήσει τα γεννητικά του όργανα για να «ξεχαστούν όλα», όπως του είπε. Όταν εκείνος αρνήθηκε, άρχισε ο ξυλοδαρμός του.

Τα περιστατικά κατήγγειλε ο κρατούμενος και επεδίωξε να αλλάξει θάλαμο κράτησης, όπως και έγινε. Δύο μήνες μετά ζήτησε από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας να «αποσύρει» τη μήνυσή του, χωρίς όμως να αναιρεί το ουσιαστικό περιεχόμενο των καταγγελιών του.
Η «ομερτά» τηρήθηκε και σε αυτή την περίπτωση. Στις καταθέσεις τους οι υπόλοιποι κρατούμενοι ισχυρίστηκαν ότι δεν αντιλήφθηκαν τίποτα από τα καταγγελλόμενα.
Ωστόσο το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λάρισας, το οποίο παραπέμπει με βούλευμά του τον κατηγορούμενο ενώπιον του ΜΟΔ, έλαβε υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες και περιστάσεις που επικρατούν γενικά στις φυλακές, οι οποίες εμποδίζουν τις περισσότερες φορές την έρευνα και τη διαλεύκανση παρόμοιων υποθέσεων, εκτιμώντας ότι οι καταθέσεις τους δεν είναι πειστικές.

ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ...ΟΙ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΚΗΝΙΚΟ,ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ...ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΖΑΝ ΚΕΛΙ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΑΖΙ;;;;


ΠΡΕΖΑ TV
12-1-2010


Βασω Σαμακοβλη-Ταχυδρομος

Δεν υπάρχουν σχόλια: