Τρίτη, Ιανουαρίου 12, 2010

ΤΟ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΩΤΩΝ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ

Η ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ,ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,ΣΤΕΡΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ,ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΥΝΟΛΟ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ...

«Λουκέτο» χθες στα ειδικά σχολεία της Θεσσαλονίκης, όπου φοιτούν περίπου 800 μαθητές με ειδικές ανάγκες. Δεν λειτούργησαν, καθώς έληξε από τις 7 Ιανουαρίου η κρατική επιχορήγηση που καλύπτει τις μετακινήσεις των μαθητών.
Λεωφορειούχοι και ιδιοκτήτες ταξί που μετέφεραν τα παιδιά παραμένουν απλήρωτοι, ενώ η νομαρχία ζητά «κάλυψη» από το υπουργείο για να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση του έργου, χωρίς διαγωνισμό.
Ως αποτέλεσμα της κατάστασης που δημιουργήθηκε και ήταν αναμενόμενη καιρό τώρα, γονείς και μαθητές προχώρησαν χθες το πρωί σε συμβολικό αποκλεισμό της λεωφόρου Γεωργικής Σχολής, στο ύψος του παλαιού εργοστασίου ΒΙΑΜΥΛ, απέναντι από το οποίο βρίσκονται τα ειδικά σχολεία.

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας, αντιπροσωπεία των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων επισκέφτηκε τον μέχρι πρότινος αντινομάρχη παιδείας, Διονύση Ψωμιάδη, που είχε ασχοληθεί προσφάτως με το πρόβλημα. Οπως έγινε γνωστό, ο κ. Ψωμιάδης είχε επικοινωνήσει από την περασμένη Παρασκευή με την υφυπουργό Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, με αίτημα την καταβολή των χρημάτων στους λεωφορειούχους και τους ιδιοκτήτες ταξί, για την επίλυση του ζητήματος.
Λίγο αργότερα, ο νέος αντινομάρχης Παιδείας, Ευθύμης Φωτόπουλος, δήλωνε στην «Ε» αισιόδοξος:
«Την Τετάρτη (σ.σ. αύριο) έχουμε συνάντηση με την υπουργό Αννα Διαμαντοπούλου. Το θέμα είναι περισσότερο διαδικαστικό, παρά οικονομικό. Ελπίζουμε ότι θα πετύχουμε να πάρουμε εννέα εκατομμύρια, ώστε να εξοφλήσουμε το παλαιό χρέος».


ΠΡΕΖΑ TV
12-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: