Δευτέρα, Ιανουαρίου 11, 2010

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ,Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΗΚΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ....

Με αγωγές απαντούν οι πολίτες στην αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών και την απαγόρευση οικοδομικών εργασιών στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, σύμφωνα με ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.
Αιτία το γεγονός ότι εδώ και τρεις μήνες οι πολεοδομίες που εποπτεύουν τις περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου, δεν εκδίδουν άδειες, μετά και τη σχετική ανακοίνωση της υπουργού Περιβάλλοντος.
Ωστόσο, η επιβληθείσα αναστολή είναι στον αέρα, καθώς δεν εκδόθηκε καμία υπουργική απόφαση ή εγκύκλιος που θα την καθιστούσε ισχυρή.
Σημειώνεται ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει επίσημη υπουργική απόφαση, η άρνηση των πολεοδομιών να εκδώσουν την αιτούμενη οικοδομική άδεια, είναι παράνομη, καθώς είναι υποχρεωμένες να εκδίδουν οικοδομικές άδειες, εφόσον πληρούνται οι πολεοδομικές διατάξεις.

Σοβαρές ενστάσεις διατυπώνονται και για τις περιοχές που αφορά η αναστολή, αφού σε αυτήν περιελήφθησαν και οι εντός σχεδίου.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, την ερχόμενη Τρίτη θα κατατεθεί το σχετικό σχέδιο νόμου, ενώ 25 Ιανουαρίου λήγει η πεντάμηνη προθεσμία για την κήρυξη των αναδασωτέων περιοχών.

ΠΡΕΖΑ TV
11-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: